7 evenementen die je de aankomende weken moet bezoeken!

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en dit vieren wij bij The TittyMag natuurlijk uitgebreid! Deze dag staat volledig in het teken van vrxuwen. Door middel van deze dag willen we aandacht vragen voor verschillende thema’s. Van empowerment tot seksueel geweld, en  alles er tussenin  die een rol spelen in het hedendaagse feminisme.

De hele week is er genoeg te doen en te zien op het gebied van feminisme. Hier vind je zes evenementen die je moet bezoeken!

5 maart om 19:30, The Intersection – Wieden + Kennedy Amsterdam

Op donderdag 5 maart lanceren wij de expositie: ‘The Intersection’, bij Wieden + Kennedy Amsterdam. ‘The Intersection’ is een groepstentoonstelling met meer dan 40 vrxuwelijke kunstenaars. Samen met deze vruxwen, vieren wij Internationale Vrouwendag. Er is een mix van print en origineel werk te zien, van fotografie tot illustraties! De opbrengst wordt gedoneerd aan de stichting: Neighborhood Feminists.

Klik hier voor meer informatie!

6 maart om 20:00, Claim Your Space – The Student Hotel Rotterdam

The Student Hotel organiseert samen met Alien Mag de #ClaimYourSpace talk op vrijdag 6 maart. Ze hebben drie powervrouwen uitgenodigd om hun inspirerende verhalen delen. Zodat jullie alvast in de sfeer komen voor Internationale Vrouwendag!

Hier vind je meer informatie en kaarten.

7 maart om 16:00, Smash the Narritive project: ”You can’t Paint That!”– NDSM-Fuse Gallery

Smash the Narritive is een kunstproject die je aan het denken zet. Elke twee jaar wordt er een prijs uitgereikt voor kunst met betrekking tot een specifiek onderwerp. Dit jaar gaat het over mensenrechten, censuur en taboe. Kun je zaterdag niet? Geen probleem, de expo is te zien tot 3 april.

Hier vind je meer informatie over het evemenement.

7 maart om 19:30, Bad Feminist Talks – Melkweg Expo

Tijdens de Bad Feminist Talks wordt er in drie verschillende talks besproken wat feminisme is en wat het woord feminist betekent.

De eerste talk, ‘Taal als wapen’ kijkt DeBovengrondse naar feminisme en taal. Taal is een belangrijk onderdeel van het hedendaagse feminisme. We gaan in gesprek met Hasna El Maroudi, Tirsa With, Madeleijn van den Nieuwenhuizen (Zeikschrift) en Sahar Shirzad. Zaïre Krieger zal tijdens deze avond een mooie bijdrage van spoken word leveren en Pelumi Adejumo in de vorm van poëzie.

Bij talk nummer twee kijken we naar de documentaire ‘Dat zou jij nooit toelaten’, over partnergeweld. Deze documentaire is gemaakt door Piss Wife medeoprichter, Tessel Ten Zweege. Onder leiding van onze Cathelijne Blok, gaan Petra Loman, Samira Kilani en Tessel samen in gesprek over deze bijzondere documentaire.

We sluiten de avond af met een talk over je seksualiteit gebruiken om je zin te krijgen. Ellis Kat gaat in gesprek met kunstenaars Hester Scheurwater en Tinkebell.

Voor meer informatie en tickets over dit event, klik hier!

8 maart om 12:30, Women’s March – De Dam, Amsterdam

Het TittyMag Team nodigt iedereen uit om op zondag 8 maart mee te lopen met de Women’s March! De March begint om 12:30 op De Dam in Amsterdam. Zien we je daar?

Klik hier voor meer informatie!

8 maart om 15:00, Cosmopolitan Sleepover – Yotel Amsterdam 

Op zondag 8 maart opent het gloednieuwe Yotel zijn deuren voor de Cosmopolitan Sleepover! Er is genoeg te doen. Van een hair treatment door Rob Petoom en Redken tot je nagels laten doen door Lakwerk.

Ook worden er verschillende talks gehouden over onder andere self-love! Cathelijne Blok gaat in gesprek met journalist Milou Deelen, schrijver Tatjana Alumi en fotograaf Bete van Meeuwen over dit onderwerp.

Tot slot staat er een spetterend optreden van niemand minder dan Naaz op het programma!

Wil jij hier bij zijn? Klik hier voor meer informatie.

13 maart om 19:00, Vincent op Vrijdag x The TittyMag – Van Gogh Museum

Voor Vincent op vrijdag zullen wij een zeer bijzondere avond organiseren! De avond staat volledig in het teken van vrxuwelijke kunstenaars uit de geschiedenis en van nu. We kijken vanuit een feministisch perspectief naar de representatie van vrouwelijke kunstenaars in de kunstwereld.

Milou Deelen, Samya Hafsaoui, Tatjana Almuli en Sioejeng Tsao staan klaar op een zeepkistje om een geschreven voordracht te delen met jullie over hun favoriete vrouwelijke portret. Ook hebben illustratoren: Gerdien van Halteren, Lizzy Pikaar, Lotte Gielen, Rhaida el Touny, Sella Molenaar en Tessel Ten Zweege, een feministische versie van hun favoriete portret gemaakt. Ook treedt LIONSTORM op tijdens deze bijzondere avond! Wil je toch liever een goed gesprek aangaan over vrouwen in de kunstwereld? Ga dan vooral langs bij Heske Ten Cate!

Hier vind je meer informatie over deze bijzondere avond.

Er is genoeg te doen en te zien! Houd vooral onze site en socials in de gaten voor meer informatie over de aankomende events. En vergeet niet onze Instagram te volgen om up to date te blijven over alle events. Bij welke events kunnen we jou tegenkomen?

 

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?