Sunday Scroll #136: Wie is Chloe Wise?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Chloe Wise.

De Canadese Chloe Wise geeft een interessante twist aan de kunstwereld zoals we die kennen. Haar werken staan namelijk vol met dingen die rotten, lekken, kreuken en vergaan. De kunstenaar maakt rare speelse sculpturen, zoals de Bageltas. Bij een Chanel-evenement was de sculptuur te zien met de toepasselijke titel ‘Bagel No.5’. Sindsdien heeft Wise de kunstwereld veroverd. Ze is een bron geworden voor alles wat raar en wonderbaarlijk is.

Wise onderzoekt door middel van haar werk thema’s die voor velen herkenbaar zijn. Denk hierbij aan queer zijn, de impact van sociale media op hoe we dingen zien, en de relatie die de huidige generatie heeft met het lichaam. Een recente tentoonstelling van haar – getiteld ‘Thank You For The Nice Fire’ – gaat over de politieke omstandigheden in het Trump-tijdperk en het nieuwe normaal.

Wise’ werk bevat vaak goede vrienden. In een interview met Elle vertelt ze dat ze hun blik en gelijkenis graag vastlegt. Ze stemt met hen af hoe ze geportretteerd willen worden.

Sinds het Chanel-evenement zijn er grote doorbraken geweest voor de kunstenaar, zoals samenwerkingen met Jacquemus en Etudes. In 2016 bracht ze haar kunstboekdebuut Chloe Wise uit, waarin ze terugkijkt op de afgelopen vijf jaar van haar carrière.

 

Meer weten over Chloe Wise? Volg haar dan op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish