Op Internationale Vrouwendag een interview met artiest Belle and the Beats!

Het Amsterdamse Belle and The Beats released op vandaag 8 maart op Internationale Vrouwendag de eerste single en titeltrack van de nieuwe concept EP Qetesh. Qetesh is in de Egyptische mythologie de godin van de liefde, schoonheid en seksualiteit. 
TheTittyMag: Ten eerste Happy International Women’s day! Prachtige EP!! Wat is jullie inspiratie geweest?
Belle and The Beats: De Egyptische mythologieën vind ik fascinerend, ze zijn mysterieus maar daarentegen ook puur en vrij voor interpretatie. Qetesh is in de Egyptische mythologie de godin van de liefde, schoonheid en seksualiteit.
 
TTM: Wat wil je met dit nummer vertellen?
B&B: Het staat symbool voor een kracht die alleen een vrouw heeft. Haar sexualiteit is een godsgeschenk wat haar machtig maakt als ze weet hoe dit te gebruiken. Het maakt haar vaak zwak maar juist de kracht die daar tegenover staat is zo bijzonder. Dit vind ik een super interessant thema. 
 
TTM: Kan je ons wat vertellen over de making off the video?
B&B: Leyla de Munck – de danseres in de video – is mijn muze geworden. Ze is wat mij betreft een vrouw die haar eigen krachten kent en haar eigen keuzes maak. Ze is prachtig in beeld gevangen door multitalent Fabian de Vries. Het creatieve concept en de illustraties zijn van de hand van Milou den Aker.*
 
TTM: Wat kunnen we nog meer van je verwachten dit jaar?
B&B: Dit is de eerste single en titeltrack van onze EP Qetesh die later dit jaar uitkomt. Hier zal ook de track Habibi in samenwerking met rapper Reazun (Kyteman’s Hip Hop Orkest)op te horen.  Daarnaast zijn we druk bezig met de voorbereidingen van onze shows in o.a. Cinetol (10 mei) en op Mandala Festival. 
 
TTM: Wat zijn je lange termijn goals?
B&B: Money on the bank.
 
TTM: Wat ga je vandaag met Internationale Vrouwendag verder nog doen?
B&B: Drinken op de overwinning! Daarna ga ik naar ‘uit je clit’.
 
TTM: Internationale Vrouwendag, sterke vrouwen spelen een rol in jouw werk.. Wat is voor jou het voorbeeld van een sterke vrouw?
B&B: Een vrouw die zich niet laat leiden door de perceptie van de maatschappij van wat een vrouw zou moeten zijn. Ze kent haar eigen kracht een goed voorbeeld vind ik bijvoorbeeld Grace Jones. 
 
Check hier de video: https://youtu.be/P-wF5GZidR4
* Video Credits
Dancer: Leyla De Munck Art Direction: Milou van den Aker, Isabel Zoeteweij Edit/ Illustrations/ Animation: Milou van den Aker Videographer: Fabian de Vries
Colorgrading: Jesse van Minde Assistent: Bas Bakhuis, Lars Postma MUA: Munkhjargal Altantugs