Titty Talk #8: vega bananenbrood tussen de kunstwerken!

Vrouwen in de kunstwereld. Ze hebben het niet makkelijk. In Nederlandse musea is maar 13% van de tentoongestelde werken door vrouwen gemaakt. Bizar, toch? Galerie Fleur en Wouter vindt in ieder geval van wel. Zij maken een statement, een tentoonstelling met expliciet werk van vrouwen. Omdat wij dit zo tof vonden, organiseerden we vorige week een Titty Talk tussen de kunstwerken. Er was een vegan brunch, gesponsord door Bumble. En Fleur & Wouter gaven ons zelf een rondleiding door de galerie!

Het was weer een unieke en vooral inspirerende talk. We begonnen de middag met de vraag ‘Wie is jouw favoriete kunstenaar?’. Daar kwamen een heleboel verschillende antwoorden op. De één koos voor een fotograaf, de ander een muzikant, sommigen konden écht niet kiezen. ‘Er zijn er gewoon teveel.’

Fleur en Wouter namen ons mee langs verschillende werken. Als eerste de abstracte schilderijen van Mai van Oers. Vervolgens liepen we door naar het werk van Dagmar Stap. Zij borduurt sculpturen van verpakkingen. Bijvoorbeeld van een pakje bamisoep, een zak Skittles of zelfs een kassabon. Daarna gingen we door naar fotograaf Cleo Goossens. Zij maakt nostalgische beelden waarin de natuur centraal staat. En last but not least, bewonderden we het werk van Iris Haverkamp Begemann, een fotograaf die haar onderwerpen in de samenleving zoekt. Haar serie ‘Pink Tracks in a Dusty Land’ vertelt het verhaal van een groep vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs die door de Australische outback rijden in roze vrachtwagens. Iris was er zelf ook bij om ons wat te vertellen over haar indrukwekkende foto’s.

Na de rondleiding kon iedereen nagenieten met een drankje en vega bananenbrood. Nog even doorpraten over elkaars favoriete kunstenaar. Of natuurlijk wat langer staren naar al de mooie werken in de galerie! En wie weet zelfs wat kopen?

Had je hier nou heel graag bij willen zijn? Don’t worry. Elke maand organiseren we weer een nieuwe Titty Talk in een ander jasje. Dus houd vooral onze site en socials in de gaten. Dan mis je het de volgende keer sowieso niet!

previous arrow
next arrow
Slider