Upcoming Females: Wie zijn Belle and The Beats?

Op zoek naar nieuwe, te gekke vrouwelijke artiesten? Of gewoon toe aan nieuwe muziek? Stop looking! In deze reeks, Upcoming Females, lichten we opkomende vrouwelijke artiesten uit. Deze week nemen we een uitstapje naar Pop Noir. We vertellen je alles over Belle, van Belle and The Beats. Wie is zij en hoe is haar zangcarrière begonnen? Je leest het hier!

Isabel Zoeteweij, beter bekend als Belle, is de frontvrouw van de band Belle and The Beats. Van pop noir tot oriëntale invloeden, de band mixt het samen tot prachtige Engelstalige nummers.

Belle was nog maar vijf toen ze haar grote liefde voor muziek ontdekte door een cd van violiste Vanessa Mae. De viool is ook het eerste instrument dat ze kon bespelen. Hierna leerde ze de piano en toen, via de vereniging Musical-Vrienden, kwam ze in aanraking met zang. Op haar 17e werd ze lid van de coverband ‘Villagroove’, waarin ze samen met Emma Heesters de vocalen deed.

Later ging Belle naar het Complete Vocal Institute in Kopenhagen om haar zangtalent verder te ontwikkelen. Hier schreef ze ook haar eerste eigen nummer. Dit nummer had ze geschreven nadat er een dierbare die dichtbij haar stond, was overleden. In een interview met PZC vertelt ze dat ze toen de drang voelde om iets emotioneels te vertellen. “Die noodzaak moet er voor mij zijn om iets te kunnen schrijven.” legt ze uit.

In 2018 kwam de eerste single van Belle and The Beats uit; ‘Soldier of the Night’. Een jaar daarvoor was dit prachtige nummer al te horen in de Nederlandse soapserie ‘De Spa’. Samen met het andere geweldige nummer ‘Deeper’, kregen ze veel landelijke aandacht. De laatste single van de band, ‘Qetesh’ gaat vooral over de vrouw en het vrouwenlichaam. Qetesh is de naam van de godin voor seksualiteit, liefde en schoonheid volgens de Egyptische mythologie. In het nummer hoor je ook verschillende exotische invloeden.

De muziek van Belle and The Beats is erg gevarieerd. Dit hoor je ook goed terug op de geweldige EP, ‘Lose Your Feathers’. ‘You and I’ is mijn favoriete nummer van de band. Zodra ik deze opzet voel ik de liefde die Belle beschrijft in het liedje. ‘And no one can harm us, for now it is you and I’. Het voelt veilig, alsof ik in de meest dramatische, maar ook romantische videoclip ooit ben beland met de liefde van mijn leven.

Ben je benieuwd geworden naar de experimentele geluiden van Belle and The Beats? Hier vind je alle muziek van de band! Op zoek naar meer muziek van powervrouwen? Vergeet dan niet The TittyMag op Spotify te volgen.