Sunday Scroll #8: Wie is Kallen Mikel?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Misschien ben je haar kunst wel is tegen gekomen op Instagram. Maar wie is Kallen Mikel precies? Hoe is ze beland in de kunstwereld? En wat is de boodschap in haar kunst? Je leest het hier in onze nieuwe Sunday scroll!

Kallen is een kunstenares uit Phoenix. Ze is geboren in Reno en is opgegroeid in Lake Tahoe. Doordat ze veel tijd heeft doorgebracht in de bossen toen ze nog kind was, raakt ze altijd erg geïnspireerd door de natuur en de menselijke ervaring.

Haar werk toont de connectie tussen mensen en de wereld waar we ver van af gedwaald zijn. Het laat ook de heling van diepe, emotionele wonden zien. Kallen is haar hele leven als heel artistiek geweest en voelt zich over de top gelukkig als ze bezig is met dingen creëren.

Ze heeft een groot doel; om altijd visuals te blijven creëren die heling en levenskracht uitstralen. Haar meest gebruikte materialen zijn gouache, illustratie markeerders, inkt en droog pastel. Dit vindt zijn de fijnste materialen om te gebruiken als zij bezig is met illustreren.

previous arrow
next arrow
Slider