Sunday Scroll #32: Wie is Shirien Damra?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  Deze keer lichten we het werk uit van Shirien Damra, een Palestijns-Amerikaanse illustrator en vormgever.

Een kleurenpalet met zachte tinten, bloemen en een duidelijke boodschap. Het resultaat is een eenvoudig eerbetoon. Zijn portret met gesloten ogen en een zwarte hoodie aan, omringd door roze, gele en rode bloemen. ‘Justice for George’ staat in een zacht schrift boven zijn hoofd geschreven.

De 33-jarige Shirien Damra is een freelance vormgever en woont in Chicago.  Als kind raakte ze gefascineerd met het maken van kunst. Het tekenen van lijnen en ruimtes waren haar eerste introducties met deze wereld. Ze studeerde sociologie aan DePaul University, maar raakte na haar afstuderen geïnteresseerd in UX design. Zo begon ze haar Instagram-account Shirien Creates, waar ze haar werk deelt met de rest van de wereld.

Haar illustraties brengen drie dingen samen waarover zij gepassioneerd is: kunst, mensen en technologie. Ze wilde een plek om haar eigen artistieke stijl te verkennen. Nu doet ze dat bijvoorbeeld door actuele onderwerpen aan te pakken, zoals social justice. Met haar recente portretten van Ahmoud Arbery, Breonna Taylor en George Floyd sprak Damra zich uit in solidariteit met de Black Lives Matter beweging.

Wil je meer zien van Shirien Damra? Bekijk haar illustraties hier! En wil je meer weten over #BlackLivesMatter? Klik hier voor info, petities en hoe je kunt doneren.

previous arrow
next arrow
Slider