Sunday Scroll #35: Wie is Hafsa Khan?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Henna bedekte handen met mooie sieraden, vrouwen gekleed in kleurrijke sharara-kurta’s en gedetailleerde kalligrafie werken in bijzondere vormen. 

Hafsa Khan, beter bekend als Haf and Haf, is aquarellist en illustrator. Geboren in Karachi, Pakistan, maar groeide op in Detroit, de Verenigde Staten. In haar tienerjaren raakt ze betrokken bij sociale rechtvaardigheid, met name immigratie kwesties binnen de politiek en advocatuur. Al waren schilderen en tekenen haar tweede liefde.

Op  de universiteit koos ze ervoor om verder te gaan met het leren van Arabisch, omdat ze dacht dat het haar makkelijk zou afkomen. Maar dat viel vies tegen. Door de frustraties van een nieuwe taal leren, kreeg ze interesse in Arabische kalligrafie. Ze leerde zichzelf  verschillende stijlen typografie. Ze studeerde af met een BA in International Relations and Arabic aan Ohio State University.

Haar cultuur, geloof en passie voor Hip Hop spelen een grote rol in haar werk. Zo maakt ze illustraties van verschillende celebrities, klassieke Bollywood film figuren en Arabische teksten. De patronen komen vooral van traditionele Pakistaanse kleding. 

Benieuwd naar haar werk? Neem een kijkje op haar Instagram of check haar site!

PlayPause
previous arrownext arrow
Slider