Sunday Scroll #37: Wie is Bobbi Lockyer?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  Deze keer lichten we het werk uit van Bobbi Lockyer. 

Moeder & zwangere dochter die samen poseren in hun traditionele gezichtsverf, getekende dieren omringd door figuurtjes en esthetische kiekjes van Australië. Bobbi Lockyer is een Aboriginal fotograaf, kunstenaar en grafisch vormgever. 

Bobbi Lockyer is geboren en opgegroeid in Port Hedland, een mijnstad aan de kust van Australië. Port Hedland heeft haar kunstwerken en fotografie op zoveel manieren geïnspireerd. In 2008 startte ze haar eigen fotografiebedrijf op, wat al meer dan tien jaar een succes is. Ze heeft voor verschillende lokale bedrijven en nationale campagnes foto’s gemaakt. Recentelijk heeft ze ook een fotoserie gemaakt, die geïnspireerd op de cultuur en geschiedenis van Lockyer. Hierbij schoot ze foto’s van zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s met hun grootouders en gezinnen in een natuurlijke omgeving. Daarnaast geeft ze schilder-en foto lessen aan kinderen en volwassenen. 

Haar liefde voor de Aboriginal cultuur is groot, dat zie je vooral terug in het werk dat ze deelt op Instagram. Inspiratie voor haar werk haalt ze uit Aboriginal tradities, waar de natuur centraal staat. 

Meer zien van Bobbi Lockyer? Check hier haar Instagram of scroll eens door haar website!

PlayPause
previous arrownext arrow
Slider