Sunday Scroll #47: Wie is Moze Martens?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Politiek, de samenleving en feminisme zie je veel terug in het werk van Moze Mertens. Ze schrijft, animeert en illustreert met een kritische blik naar de politiek. Maar hoe is ze begonnen met dit werk? En wat valt er te zien als je naar haar kunst kijkt? 

Waarom is er nog geen vrouwelijke minister-president in Nederland? Moze Mertens schreef haar scriptie over dit onderwerp: Pussy Politics. Martens studeerde Interactive Media Design aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Met illustraties van mannen en vrouwen uit de politiek wakkert ze vragen aan. Waarom is de politiek in Nederland zo ingericht? Hoe kan dit veranderd worden? En wat voor positieve dingen kan zo’n verandering teweeg brengen?

Eén van haar vele projecten is Thou Told Me: een visuele weergave van ervaringen, gevoelens en dromen over iets dat nog nooit is gebeurd, namelijk een vrouwelijke minister-president in Nederland. Te zien is een animatie van een vrouw die, in combinatie met heftige uitspraken, maatschappelijke problemen opruimt.

Wil je meer zien van Moze Mertens? Bekijk hier haar website of klik hier voor haar Instagram!

 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish