ADHD; wat moet ik er mee?

Daar zit ik dan; op mijn houten stoel, in een overvol café en met mijn oren ergens anders. Toch moet ik vandaag weer knallen om mijn werk af te krijgen. Het is voor de meeste mensen iets onbegrijpelijks als het gaat om ADHD. Tegenwoordig heeft iedereen het, zelfs zonder enig onderzoek gedaan te hoeven hebben. Ik moet, met enige vreugde, toch echt toegeven dat ik mijn ADHD heel erg waardeer. Zelfs al gaan al mijn dagen allemaal hetzelfde en zit geconcentreerd werken niet echt in het woordenboek van mijn ADHD.

Dan ga ik nu toch maar beginnen, anders komt het nooit af. Mijn ogen dwalen af naar mijn beeldscherm. Maar eerst ga ik mijn lunch kopen. Met honger kom ik niet ver. Ik wacht en ik wacht, mijn lunch eindelijk voor me. Ik eet niet heel snel, daar hou ik helemaal niet van. Ik luister wel tien gesprekken tegelijk en bij mijn laatste hap staat er nog maar één woord op papier;  mijn naam.

Lunch op? Dan is het toch echt tijd om te beginnen. Ik open mijn Word bestandje en staar naar het lege blaadje. Mijn inspiratie ligt nog in bed en ik kan vast nog wel even wachten. Ik pak mijn telefoon zonder enige notificaties en open Twitter. Er gebeurt niks, nee, maar het is interessanter dan staren naar een wit blaadje waar ik nu toch niks aan heb. Als ik twitter heb doorkeken leg ik mijn telefoon weg en gaan mijn ogen terug naar mijn blaadje.

De ideeën voor een onderwerp stromen door mijn hoofd. Ik kan er wel tien opnoemen. Maar wat valt er nou te vertellen over mezelf? Een zucht of twee vallen uit mijn mond en mijn voeten tikken onrustig tegen de grond aan. Het scherm bevat nog steeds geen nieuwe, zwarte letters en ik raak langzaam gefrustreerd. Over een paar uur wordt er weer over me gezeurd en kan ik alleen maar lachen en knikken terwijl ik in mijn hoofd aan het nadenken ben over welke game ik straks in mijn Playstation 4 doe.

Oké, dan toch maar Youtube video’s kijken.

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?