All the Single ladies!

“Heb je al een vriend? Hoe kan een leuk meisje als jij nou nog single zijn?” De dingen die random ooms vragen op verjaardagen, huwelijken en andere pre-corona sociale verplichtingen.
Als je single bent, heb je door de crisis misschien al een tijdje vrijstelling van dit soort vragen. Maar het speelt wel; en het is een interessant punt in een tijd waarin steeds meer jonge mensen bewust kiezen om geen relatie te hebben.

De huidige mens schijnt meer voldoening uit vriendschappen te halen dan die van een paar decennia geleden. Single zijn is ook helemaal niet zielig; en het is niet per definitie zo dat je niemand zo ver hebt kunnen krijgen of dat er iets aan je mankeert. Voor steeds meer jonge mensen is het een bewuste keuze om alleen te zijn. Er zijn veel vrouwen die zich krachtiger voelen zonder partner, ook omdat ze zich in relaties soms teveel aanpassen en zichzelf erin verliezen.

Dit is overigens geen antirelatie-pleidooi hoor. Echte liefde bestaat en als je die vindt, is dat iets om te koesteren. Zelf loop ik er vooral tegenaan dat ik helemaal niet zo nodig een relatie hoef, maar me wel erg aan iemand kan hechten en een bijzonder fysiek mens ben. Dus, zeker gedurende deze periode, vormt dit alles een uitdaging.

We leven in een individualistische tijd, waarin men erg bezig is met z’n eigen geluk en persoonlijke ontwikkeling. Vrijheid is een groot goed en vriendschap heeft een andere plaats in de samenleving gekregen. Vaak hoor ik om me heen dat mensen zich niet willen binden; of daar zelfs geen ruimte voor hebben. Maar de meesten willen wél verbintenissen, zeker ook fysiek.

Hoe werkt dat dan precies? Vaak komt daar toch weer een berg emotie bij kijken en raakt één van de partijen teleurgesteld. Het is nu eenmaal zo dat we ons vaak aan iemand hechten na langer seksueel contact en dat veel losse contacten je achterlaten met een leeg gevoel. Is dit wellicht iets waar we een vorm voor moeten gaan vinden? Monogamie schijnt een christelijk construct te zijn. In oudere culturen was vaak sprake van polygamie, maar behalve bij de Amazones kwam de vrouw er vrij bekaaid vanaf.

Polyamorie wint terrein deze dagen, al is ook dat weer een relatie. Helaas heb ik vandaag alleen vragen en open eindjes voor je, maar misschien vind je het net als ik leuk om hierover na te denken.

Let’s go dus en lange leve de liefde, in welke vorm dan ook.

Gerelateerd

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?