‘Alles wat iemand doet, heeft altijd wel iets te maken met kunst’

Moest je huilen, lachen of raakte je er compleet van in de war? Wat was jouw gevoel bij dat ene kunstwerk dat maar in je hoofd bleef hangen?

Een kunstwerk kan veel met je doen. Het laat je soms opnieuw kijken naar een onderwerp, de geschiedenis of zelfs de toekomst. Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in de samenleving. We kunnen door middel van kunst anders kijken naar onze omgeving en situatie. Het is een mooie manier om emoties te verwerken, nieuwe inzichten te krijgen of iemand uit te dagen om anders te denken. Daarom vragen wij naar het favoriete werk van krachtige voorlopers en opvallende spraakmakers. Deze keer spreken we met TittyMag-stagiaire: Fee Roelofsen.

Waarom heb je ervoor gekozen om stage te gaan lopen bij The TittyMag?
“Dit jaar wilde ik een goede stageplek vinden die volledig bij me paste, omdat dit mijn afstudeerstage is. Ik ben dus onderzoek gaan doen op verschillende websites en toen vond ik The TittyMag. De vormgeving van de site is wat mij als eerste aansprak – en dit leidde me naar de podcast. Ik vond het concept van ‘TittyMag’s Sweet Sixteen’ heel gaaf.
Ook het feit dat ze veel bezig zijn met kunst en inclusiviteit maakte het alleen maar aantrekkelijker om hier stage te lopen.”

Wat betekent kunst voor jou?
“Alles wat iemand doet, heeft altijd wel iets te maken met kunst. Liedjes, gedichten, architectuur, alles om je heen is een vorm van kunst.

Ook is het een middel om jezelf te uiten. Iemand vertelde me ooit dat ze een soort vlammetje in zich had dat ze moeilijk kon verwoorden, maar zodra ze zong, had ze het  gevoel dat het eruit kwam. Dit vind ik een mooie beschrijving van wat kunst met je kan doen.”

Herinner jij je eerste ervaring met kunst nog?
“Niet echt. Mijn ouders waren altijd al veel bezig met kunst en hebben ook vrienden met een eigen atelier. Maar eigenlijk heeft dit nooit echt indruk op mij gemaakt tot later in mijn leven.”

Wat is het kunstwerk dat voor het eerst een impact op jou maakte?
“Ik was aan het winkelen in de V&D en op een gegeven moment zag ik een fotoboek. Ik bladerde er doorheen en spotte een analoge foto van een lange, skriele man die alleen een onderbroek en heel hoge hakken aan had. Ik weet niet waarom, maar ik vond dit zo een vet beeld.
Vanaf dat moment begon ik fotografie meer te waarderen. Ik leerde toen dat foto’s impact op je kunnen maken.”

Heb je een favoriet kunstwerk?
“Niet echt, maar er was wel een fotoserie in het Fotomuseum Antwerpen die ik heel mooi vond. De fotograaf, Issei Suda, had vier jaar lang foto’s gemaakt van alles en niets in Japan. Het was nog in de tijd dat cameraschuwheid eigenlijk niet bestond en mensen dus graag op de foto wilden gaan. Ik vind de foto’s zo leuk, omdat je de allerdagelijkste activiteiten van de Japanners ziet. Je krijgt een kijkje in iemands leven. Dat spontane vind ik mooi om terug te zien in een foto.”

Wie inspireert jou?
“Ik heb niet echt één iemand die me inspireert. Ik kan het gewoon erg waarderen als iemand echt iets vets neerzet door middel van muziek, fotografie of film. Dit geeft mij motivatie om ook voor mezelf doelen te stellen.”

Meer weten over Fee? Volg haar dan hier op Instagram

Gerelateerd

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?