‘Alles wat iemand doet, heeft altijd wel iets te maken met kunst’

Moest je huilen, lachen of raakte je er compleet van in de war? Wat was jouw gevoel bij dat ene kunstwerk dat maar in je hoofd bleef hangen?

Een kunstwerk kan veel met je doen. Het laat je soms opnieuw kijken naar een onderwerp, de geschiedenis of zelfs de toekomst. Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in de samenleving. We kunnen door middel van kunst anders kijken naar onze omgeving en situatie. Het is een mooie manier om emoties te verwerken, nieuwe inzichten te krijgen of iemand uit te dagen om anders te denken. Daarom vragen wij naar het favoriete werk van krachtige voorlopers en opvallende spraakmakers. Deze keer spreken we met TittyMag-stagiaire: Fee Roelofsen.

Waarom heb je ervoor gekozen om stage te gaan lopen bij The TittyMag?
“Dit jaar wilde ik een goede stageplek vinden die volledig bij me paste, omdat dit mijn afstudeerstage is. Ik ben dus onderzoek gaan doen op verschillende websites en toen vond ik The TittyMag. De vormgeving van de site is wat mij als eerste aansprak – en dit leidde me naar de podcast. Ik vond het concept van ‘TittyMag’s Sweet Sixteen’ heel gaaf.
Ook het feit dat ze veel bezig zijn met kunst en inclusiviteit maakte het alleen maar aantrekkelijker om hier stage te lopen.”

Wat betekent kunst voor jou?
“Alles wat iemand doet, heeft altijd wel iets te maken met kunst. Liedjes, gedichten, architectuur, alles om je heen is een vorm van kunst.

Ook is het een middel om jezelf te uiten. Iemand vertelde me ooit dat ze een soort vlammetje in zich had dat ze moeilijk kon verwoorden, maar zodra ze zong, had ze het  gevoel dat het eruit kwam. Dit vind ik een mooie beschrijving van wat kunst met je kan doen.”

Herinner jij je eerste ervaring met kunst nog?
“Niet echt. Mijn ouders waren altijd al veel bezig met kunst en hebben ook vrienden met een eigen atelier. Maar eigenlijk heeft dit nooit echt indruk op mij gemaakt tot later in mijn leven.”

Wat is het kunstwerk dat voor het eerst een impact op jou maakte?
“Ik was aan het winkelen in de V&D en op een gegeven moment zag ik een fotoboek. Ik bladerde er doorheen en spotte een analoge foto van een lange, skriele man die alleen een onderbroek en heel hoge hakken aan had. Ik weet niet waarom, maar ik vond dit zo een vet beeld.
Vanaf dat moment begon ik fotografie meer te waarderen. Ik leerde toen dat foto’s impact op je kunnen maken.”

Heb je een favoriet kunstwerk?
“Niet echt, maar er was wel een fotoserie in het Fotomuseum Antwerpen die ik heel mooi vond. De fotograaf, Issei Suda, had vier jaar lang foto’s gemaakt van alles en niets in Japan. Het was nog in de tijd dat cameraschuwheid eigenlijk niet bestond en mensen dus graag op de foto wilden gaan. Ik vind de foto’s zo leuk, omdat je de allerdagelijkste activiteiten van de Japanners ziet. Je krijgt een kijkje in iemands leven. Dat spontane vind ik mooi om terug te zien in een foto.”

Wie inspireert jou?
“Ik heb niet echt één iemand die me inspireert. Ik kan het gewoon erg waarderen als iemand echt iets vets neerzet door middel van muziek, fotografie of film. Dit geeft mij motivatie om ook voor mezelf doelen te stellen.”

Meer weten over Fee? Volg haar dan hier op Instagram

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?