Back to normal

Ik vind het zo raar om te beseffen dat alles weer normaal is. Geen lockdowns meer, geen maatregelen en geen quarantaines meer. We hebben ongeveer twee jaar lang geleefd in een vreemde toestand. Nu mogen we weer alles doen wat we voorheen deden.  Maar hoe ga je weer back to normal?
Als ik terugdenk aan de eerste lockdown moet ik eerlijk bekennen dat ik het ergens wel gezellig vond. Ik woonde toen nog thuis bij mijn ouders en mijn zus. Het was een vreemde maar bijzondere tijd. Toen Mark Rutte voor het eerst een toespraak hield in het torentje keken mijn ouders, zus, vriendin en ik aandachtig naar hem. Niemand mocht iets zeggen, door het huis hoorde je alleen de mannelijke stem van Mark Rutte galmen. Hij bevestigde wat vele nieuwskanalen al bekend hadden gemaakt, er kwam een lockdown. Geen fysiek lessen meer, niet meer uitgaan, geen feestjes meer en afstand houden van elkaar. Nu twee jaar verder voelt het alsof deze tijd een vage droom was. Terwijl de maatregelen rondom Corona pas een aantal maanden zijn opgeheven. Iedereen is weer snel in de feeststemming gekomen en we feesten de gemiste twee jaar terug.  Begrijp mij niet verkeerd ik houd van dansen en uitgaan met vrienden, maar toch iets in mij mist de tijden van de eerste lockdown.

Ik bedoel dan niet de afschuwelijke gebeurtenissen die er toen ontstonden door het virus. Maar de tijd met mijn vrienden en vriendinnen. Omdat je niet veel mensen mocht zien, zag ik elke week dezelfde drie vriendinnen. Elke week spraken we weer bij iemand thuis af om met elkaar de verloren dansmoves in te halen die we niet konden showen in de club. Ik vond dit een gezellige tijd, ik merkte dat de vriendschappen die ik had nog hechter werden. Je was afhankelijk van elkaar, je had niet meer die opstap vrienden die je alleen sprak in het weekend. Je kwam door de lockdown er echt achter wie jouw vriendenkring was. Natuurlijk werd ik op een gegeven moment ook gek dat ik elke week weer dezelfde mensen zag, geen nieuwe verhalen hoorde en geen nieuwe mensen leerden kennen. Maar als ik er zo op terugkijk was deze tijd nog niet zo verkeerd. Het werd vooral cozy toen de maatregel van de avondklok inging. Als je in de avond naar vrienden wilde, moest je bij diegene blijven slapen of moest je doorhalen tot half vijf ‘s nachts. Dit was het perfecte excuus om een sleepover te houden.

Nu alles weer terug is als voorheen merk ik dat de hechte banden er nog steeds zijn, alleen dat het toch anders is. Iedereen heeft nu andere plannen, het is niet meer vanzelfsprekend dat we elke week weer met hetzelfde clubje afspreken. Het laat mij ook beseffen dat je altijd met een vrolijkere blik terug kijkt op het verleden. Want toen we in lockdown zaten wilde ik niets liever dan weer uitgaan en de vrijheid hebben om iedereen te kunnen zien. Maar nu als ik terugkijk was die tijd ook wel erg gezellig en leerzaam. Ik wil eigenlijk hiermee zeggen dat je moet genieten in het nu en het er beste van moet maken, want voordat je het weet is die tijd weer voorbij.

Meer weten over Fee? Volg haar dan op Instagram! https://www.instagram.com/feeroelofsen/

Gerelateerd

Arty Beldate met Snackpaper oprichter Janna Nieuwenhuijzen

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaalproberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?