Blije smiley’s op straat, zo sympathiek

-

Marije staat altijd klaar met een interessante kijk op de kunst om ons heen. Deze keer viel haar iets op op straat: een blij gezicht.


Vandaag maakte ik een wandeling over de gracht met een vriendin. Van die wandelingen zoals we die nu allemaal maken; anders had je misschien in een koffietentje gezeten, maar nu beweeg je in de buitenlucht om elkaar op de hoogte te houden van het leven. Helemaal niet gek eigenlijk, wat mij betreft mag dat best blijvend zijn, die wandelingen.
Maar terug naar de smiley’s want ik dwaal af. Op de straat was aan beide kanten van een brug over de Prinsengracht een turquoise smiley geschilderd. De aanblik ervan toverde direct een glimlach op m’n gezicht.
Ik kreeg ook meteen het gevoel dat dit de bedoeling ervan was. Momenteel vind je op meer plekken in de stad zulke sympathieke uitingen. Zo is er ook iemand die bemoedigende woorden op post-its bij de knopjes van verkeerslichten plakt.
En de dames van Lekker Blijven Likken hebben in Amsterdam-Oost een steeds wisselende stellage met warme uitingen, het #AllEqualKunsthek. Vorige week gaf deze “air hugs”.

Heel mooi om te zien dat in deze periode, die voor veel mensen lastig is en waarin grote verdeeldheid heerst, zoveel mensen zijn die het snappen. Die iemand die ze niet eens kennen, een hart onder de riem willen steken.
Dat geeft de burger moed. 🙂

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish