Danielle Nijhuis die gewoon door de telefoon voelt: “Je hebt een zware tijd achter de rug.”

Deze week kom je de liefde van je leven tegen. Ik kijk verschrikt op. Dit is mijn week ik voel het. Terwijl de conducteur om mijn kaartje vraagt en ik snel mijn Metro terug sla naar pagina 2, zeg ik: ‘damn Uranus’. Grapje ik denk het. Je hebt de neiging om overal met volle vaart in te gaan, zet een stapje terug en je zult meer bereiken. Las ik net nog en ja, wat er in je horoscoop staat kan je maar beter ter harte nemen.

Je kan niet de liefde van je leven willen ontmoeten en voor de rest lak hebben aan je horoscoop. Zo werkt het niet. Of toch wel? Ik heb al tien keer gelezen dat ik de ware zou tegenkomen. Ik wil graag een eerlijke horoscoop. Zo’n eentje die echt zegt hoe het zit. Deze week ga je echt een kutweek hebben, bereid je er maar vast op voor.

Dan kan het alleen maar meevallen. Toch? Bij Astro TV zijn ze tenminste eerlijk. Danielle Nijhuis die gewoon door de telefoon voelt: ‘Je hebt een zware tijd achter de rug. Je stond altijd klaar voor anderen, maar nu kan dat even niet. Denk aan jezelf.’ Dat is nog eens advies waar je wat aan hebt. Handvatten waar je iets mee kan terwijl zij doorbrabbeld over een konijntje dat je verloren hebt en die ze ziet hobbelen, terwijl ze nog een nieuwe taROTkaart pakt.

Nee zonder dollen, ik geniet van horoscopen. Hoe drie zinnen zo erg je dag kunnen maken. En hoe het een gespreksstarter op een eerste date kan zijn. En je dan kan zeggen: ‘Vroeg je nu echt naar mijn sterrenbeeld? Sorry ik moet door, ik kan namelijk de liefde van mijn leven tegenkomen.<

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?