“Hier liggen de overblijfselen van Sinterklaas.”

-

Ik was eigenlijk nog te jong, maar mijn ouders vonden het wel lekker rustig tijdens het koken, dus ik was voor de tv gezet om het Klokhuis te kijken. Het was Jeroen, ken je die nog? Jeroen van het Klokhuis? Volgens mij presenteerde hij ook ooit het Sinterklaas Journaal, wat ironisch is als je je bedenkt dat hij voor deze specifieke Klokhuis aflevering naar Turkije was gevlogen waar hij grijzend stond te wijzen naar een kerkje in de plaats Derme. ‘Hier liggen de overblijfselen van Sinterklaas.’

‘WTF?!’ (of het kinderequivalent hiervan), dacht ik. ‘Sinterklaas? Is ‘ie dood gegaan zonder dat ik dat wist?’ Voorzichtig begaf ik me richting keuken.
‘Maaaaaam?!’
– ‘Ja?’
‘Ik denk dat Sinterklaas dood is.’
– ‘Nee joh, die is er volgende week weer.’
‘Maar Jeroen van het Klokhuis is bij zijn graf.’
– ‘Mmm, ja, dat klopt eigenlijk wel. Sinterklaas is ook dood.’

Hierop volgde een uitleg over Sinterklaas en dat hij echt had bestaan en snoep door de ramen van de kinderen gooide en we met hulpsinten de traditie in eren hielden.
‘De andere kinderen in jouw klas weten dit nog niet, dus je mag niks vertellen.’
– ‘Krijg ik wel nog cadeaus?’
‘Ja, maar dan met kerst.’
Nou, dat klonk ook top, vond ik best een goed idee. Niks aan de hand dus, geen gehuil, of een woedeaanval, geen crisis, nothing. Ik ging terug naar Jeroen.

Maar dit jaar is het wel crisis, weer crisis, en blijkbaar dusdanig erg dat politici trumpiaanse uitspraken doen zoals dat ze ‘extremisme aan de voor- en tegenzijde niet dulden’ of proefballonnetjes op laten waar mee onze vrijheid om te demonstreren en ons uit te spreken willen inperken.

En weet je waarom? Want, HALLO HET IS EEN KINDERFEEST, JA!

Want al die zielige kinderen raken natuurlijk helemaal in de war als er iets verandert aan het Sinterklaasfeest. Bijvoorbeeld als er op tv ineens iemand naast het graf van Sinterklaas staat.

O NEE! HAHAHA. Bijna vergeten. Er brak JUIST GEEN crisis uit toen, want het was nog steeds feest. Alleen dan met een kerstboom ipv een gemijterde man.

Wat een opluchting. We kunnen dus weer rustig ademhalen en Sinterklaas volgend jaar lekker laten begeleiden door 24 unicorns. Vooral nu we weten dat we het feest dan alleen verpesten voor de grote kinderen van Nederland.<

Meer zien van onze Titty columnist Lizette? Ga dan naar haar Instagram, @lizette88.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Previous articleFEMALE GAZE
Next articleFEMALE GAZE

Recent comments

DutchEnglish