TGI fucking January

-

TGI January? Omgekeerde wereld, hoor ik je denken. December was toch juist zo gezellig met elkaar? Een maand met de heerlijkste gerechten, de prachtigste pailletten op pak en snoet en een bloemenveld aan lippenstift in elke ruimte. En jazeker, dat was het ook. Niet alleen kerst met de familie, oud en nieuw met vrienden en geliefde, maar ook alle borrels tussendoor, de warmte opzoeken in de kroeg aan het einde van de dag of juist spontaan de tafel vol zien raken met oude en nieuwe bekenden – menig middag en avond als dezen vulden de maand met een gevoel van sociale luxe.                                                                  

Sociale luxe, totdat het een zeker gevoel van sociale vraatzucht bereikte. Het wordt inmiddels een bekend riedeltje dat men het o-zo druk heeft met de kerstdagen. Zo langzamerhand is het geen absurditeit meer wanneer ik iemand de decembermaand zie ontvluchten. Dat was het natuurlijk ook nooit, maar ik begrijp het steeds beter. Toch blijft het voor mij een belangrijke maand. Zo vaak komt de familie als geheel niet meer samen en dus koester ik het wel. Nota bene valt mijn verjaardag in deze knotsgekke maand, wat betekent dat ik moet wedijveren met alle bovengenoemde feestjes om mijn feestje een beetje op de kaart te zetten.                                       

 PARDON? Even teruglezen, want dat wat ik daar schrijf klopt natuurlijk van geen ene kant.Wedijveren met andere partijen op je eigen verjaardag. Nee. Dat is een gedachte die ik niet mee wil nemen het nieuwe jaar in. Ik vierde het voor het eerst in jaren en wilde inderdaad alles tot in de puntjes verzorgd hebben: de fuif hield rekening met alle leeftijden, met alle reistijden, met alle diëten en maaltijden en duurde uiteindelijk 10 uur start to finish. Geweldig feestje! Maar oei, oei, oei, wat een organisatie gaat erin schuil. Ik heb ervan genoten, maar volgende keer weer gewoon een paar kratten en drie chipsbakken en dan is het klaar hoor. Loslaten die handel. Loslaten dat er andere feestjes zijn die mooier, bigger, better zijn en loslaten dat iedereen ook wel zelf de weg vindt naar de wc en de koelkast.                              

 Dat is immers ook hoe ik verder de decembermaand tackle. Loslaten dat het zo druk is, maar gewoon op die golf meevaren tot het eindelijk weer januari is. Pop die champagne, want TGI January. 

 

 

Meer zien van Titty’s Saskia Soelaksana? Check hier haar Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish