De communicatie tussen mijn hoofd en hart verloopt niet altijd soepel

Wie ben ik ook alweer? Mijn leven is langzamerhand een verhaal geworden dat ik steeds minder goed ken. Ik ben niet langer de persoon met het verhaal, maar alleen nog de woorden. Elke keer weer diezelfde zinnen. ‘Nee, dat was inderdaad niet makkelijk. Ja, dat vond ik erg vervelend. Heb ik er nog veel last van? Soms.’ Ik wil graag meer zijn, loskomen van dat ene gesprek. Maar hoe doorbreek je die oude, comfortabele patronen?

Ik vind het altijd lastig om oude kleding weg te doen. De jas past mij nu niet meer, maar toen ik hem nodig had bood hij me comfort. Het is moeilijk om dat los te laten; de gevoelens en herinneringen de deur uit te zetten. Alsof ik hem de rug toekeer, na alles wat hij voor me heeft gedaan. Toch zit die jas mij niet goed meer en is het tijd om afscheid te nemen. In plaats van hem aan de kant te zetten bedank ik hem voor alles wat hij voor me heeft gedaan, maar ga ik wel alleen verder.

Ik zeg constant tegen mezelf dat het niet erg is om nieuwe patronen te ontwikkelen. Sterker nog, het is hartstikke gezond. Een kind van twaalf gedraagt zich heel anders dan een volwassen vrouw van veertig; en dat is maar goed ook. We zijn constant in ontwikkeling en als ik dat tegenhoud, rem ik mijn eigen potentie af. Maar het blijft lastig. Het doorbreken van oude gewoontes vereist veel van een mens. Nu voelt het gek, maar uiteindelijk zal het mijn frisse start zijn.

Ik denk dat het allemaal begint bij écht naar mezelf kijken. Wie ben ik nu en waar wil ik naar toe? Wat doe ik goed en waar is ruimte voor verbetering? Het is tijd om te accepteren dat sommige patronen of mensen niet goed voor me zijn, ondanks dat het misschien anders aanvoelt. De communicatie tussen mijn hoofd en hart verloopt niet altijd soepel. Vaak willen ze andere dingen; en naar wie luister je dan?

Ik zou willen dat ik de antwoorden had. Soms zijn er dagen dat ik echt voel dat ik vooruit ga, andere keren spreek ik mijn psycholoog en denk ik: waarom houd ik nu mijn tranen binnen? Het is letterlijk haar werk om mijn problemen aan te horen en toch ben ik bang om haar lastig te vallen. Maar goed, alles gaat met vallen en opstaan. Ik ben niet binnen drie werkdagen een nieuw persoon en dat is ook helemaal niet de bedoeling. Om te kunnen rennen moet je eerst leren lopen.

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?