De diva droom

Een verhuizing staat voor de deur. Nou ja, op dit moment vooral nog in dozen. Terwijl ik door mijn kledingkast heenga kruipt er een gevoel naar boven wat ik al tijden probeer te onderdrukken. Ik ben uitgekeken op het grootste deel van mijn kledingkast. Maar nu ik deze kleren in dozen aan het stoppen ben is er geen ontkomen meer aan. Wat heb ik toch veel kleurloze, nikszeggende kleding. Wat moet ik ermee. Ik kom tot een besef, het is nu of nooit. Ik ga rigoureus kleding wegdoen die ik niet meer wil. Het is tijd om meer diva te gaan.

Elke dag is weer een nieuwe kans om er weer fantastisch uit te zien. Nieuwe outfits moeten worden gescoord. Dit is het moment. Het is 25 graden en ik heb een kast met 20 spijkerbroeken. Hoezo!? Dat past niet bij het imago wat ik compleet ontleen aan mijn nieuwe gouden bed. Daar hoort een totaal andere stijl bij. Je snapt misschien al wel waar ik heen wil. Tienduizend smoesjes bedenken waarom ik nu echt wel nieuwe kleren mag kopen. Even helemaal los. Maar deze fout heb ik eerder gemaakt. In één klap heel veel nieuwe kleding kopen is in mijn geval niet slim. Ik koop 20 dingen die op elkaar lijken maar nét even anders zijn. Om er vervolgens over een jaar naar te kijken en te denken: wat een eenheidsworst in mijn kast. Ik ben er wel weer klaar mee.

Soms zou ik echt iets meer diva willen zijn. Weten wat ik wil zodat ik het vervolgens kan eisen en met mijn ogen kan rollen als iemand het niet begrijpt. Jeetje, je weet toch wat ik wil? Hoe lang ken je me nou al? Mensen die mij een beetje kennen weten dat dit bij mij niet zo snel gaat gebeuren. Vandaag wil ik dit. Morgen weer wat anders. Enige eis die ik wel kan stellen. Shoppen doe ik alleen. Dat kan ik niet met anderen.

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?