De kracht van een writer’s block

Daar zit ik dan. Vingers rustend op het toetsenbord van mijn laptop. Het is tijd om weer een hoofdstuk te uploaden, zodat mijn lezers kunnen genieten van de rest van het verhaal. Ik type het eerste woord, maar besluit het weer te verwijderen. De ideeën gaan van hier naar daar zonder enige weg naar een nieuw hoofdstuk. Het is weer eens zover; ik heb een writer’s block.

Er zijn zoveel dingen die ik nog kan gebruiken. Ik heb zelfs een hele lijst voor me liggen om te kunnen zien waar ik heen wil gaan met het verhaal. Toch is de bladzijde nog steeds leeg, en heb ik geen een idee waar dit hoofdstuk over moet gaan. Zelfs niet als ik het vorige hoofdstuk nog eens lees, om te kijken of er iets in me op komt. Ik weet waar ik heen wil, maar het komt gewoon niet op papier.

De block geeft me het idee om even naar buiten te gaan. Een wandeling maken met harde muziek in mijn oren kan helpen. Ik luister alleen muziek met teksten die passen bij mijn verhaallijn. Soms zing ik zelfs met de woorden mee, om te kijken of het dan ineens bij me binnen schiet. De wandeling wordt langer. 10 minuten worden 30 minuten en ik heb nog steeds niks om mee vooruit te komen.

Het is heel wat om niet te weten waar ik over moet schrijven. Vooral nadat ik mijn lezers beloofd heb elke week een hoofdstuk online te zetten. En zelfs als ik dan weet wat ik moet schrijven, dan weet ik niet hoe. Iets precies willen schrijven zoals jij het voor je ziet in je hoofd kan heel lastig zijn. Toch moet ik op de een of andere manier altijd de drempel over stappen en gewoon wat proberen.

Ik eindig altijd weer achter mijn laptop, vingers rustend op het toetsenbord van mijn laptop. Ik moet het nu echt gaan schrijven. En dus beslis ik maar om een paar verschillende stukjes te schrijven, en te kiezen wat goed voelt. Dan ben ik op een gegeven moment aan het verder typen en dan is die blokkade in mijn hoofd ineens verdwenen. Soms heeft het gewoon wat tijd nodig.

Gerelateerd

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?