De kracht van een writer’s block

Daar zit ik dan. Vingers rustend op het toetsenbord van mijn laptop. Het is tijd om weer een hoofdstuk te uploaden, zodat mijn lezers kunnen genieten van de rest van het verhaal. Ik type het eerste woord, maar besluit het weer te verwijderen. De ideeën gaan van hier naar daar zonder enige weg naar een nieuw hoofdstuk. Het is weer eens zover; ik heb een writer’s block.

Er zijn zoveel dingen die ik nog kan gebruiken. Ik heb zelfs een hele lijst voor me liggen om te kunnen zien waar ik heen wil gaan met het verhaal. Toch is de bladzijde nog steeds leeg, en heb ik geen een idee waar dit hoofdstuk over moet gaan. Zelfs niet als ik het vorige hoofdstuk nog eens lees, om te kijken of er iets in me op komt. Ik weet waar ik heen wil, maar het komt gewoon niet op papier.

De block geeft me het idee om even naar buiten te gaan. Een wandeling maken met harde muziek in mijn oren kan helpen. Ik luister alleen muziek met teksten die passen bij mijn verhaallijn. Soms zing ik zelfs met de woorden mee, om te kijken of het dan ineens bij me binnen schiet. De wandeling wordt langer. 10 minuten worden 30 minuten en ik heb nog steeds niks om mee vooruit te komen.

Het is heel wat om niet te weten waar ik over moet schrijven. Vooral nadat ik mijn lezers beloofd heb elke week een hoofdstuk online te zetten. En zelfs als ik dan weet wat ik moet schrijven, dan weet ik niet hoe. Iets precies willen schrijven zoals jij het voor je ziet in je hoofd kan heel lastig zijn. Toch moet ik op de een of andere manier altijd de drempel over stappen en gewoon wat proberen.

Ik eindig altijd weer achter mijn laptop, vingers rustend op het toetsenbord van mijn laptop. Ik moet het nu echt gaan schrijven. En dus beslis ik maar om een paar verschillende stukjes te schrijven, en te kiezen wat goed voelt. Dan ben ik op een gegeven moment aan het verder typen en dan is die blokkade in mijn hoofd ineens verdwenen. Soms heeft het gewoon wat tijd nodig.

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?