De sleur des levens

-

Het leven is een opstapeling van herhalingen. Alles wat je voelt is inmiddels een herhaling. Geluk, haat, blijdschap en verdriet. Alles al wel een keer gevoeld, maar die herhaling voelt altijd zwakker. Je raakt eraan gewend. Je bent afgestompt. 

Maar herhaling werkt ook. In humor is herhaling vaak de sleutel tot succes. Herhalen herhalen herhalen. Dan weet het publiek wanneer het moet gaan lachen. Zonder het zelf door te hebben.

Het is 2 uur ‘s middags. Ik zit in de tram. Zonder het zelf door te hebben open ik denkloos allemaal apps. Ik scroll door mijn Facebook. Open mijn Instagram, geef een like en besef me ineens dat ik Insta net 3 seconden geleden afgesloten had. Ik open Happn, Tindr, Hornet en Grindr. Allemaal zonder na te denken. Gewoon om te kijken of er nog iets te trillen valt. Ik zie het rode stipje. Lees de berichtjes. Ik voel me vies. Waarom ben ik opzoek naar bevestiging van vreemden. Ik wil toch iets vasts? Ik wil toch lekker nestelen? Ik verwijder alle seks… correctie: dating apps. Ik ben er klaar mee.

Het is 2 uur ‘s nachts. 5 bier, 2 gin tonics en een pakje peuken verder. Ik heb het naar mijn zin. En ik heb zin. Ik pak mijn mobiel. Oh ja. De apps met toegang tot dat wat ik wil zijn weg. Ik installeer ze opnieuw. Ik log in. Ik scoor.

De herhaling van het leven. Ik wil iets maar heb nu gewoon even zin in wat anders.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish