De Spuitstraat!

-

Marije is een van de laatste toevoegingen aan ons Titty Team en zal je verblijden met haar kunstblik op de wereld om haar heen. Deze keer roept het vragen op bij Marije. Want wat deed dat stukje kunst op die plek? Wat denk jij?

Vandaag was ik in De Jordaan voor een bijzondere massage. Naast de betreffende locatie was een muur met kleurrijke street art, allemaal afbeeldingen van vrouwen. Misschien toevallig. Maar misschien ook niet?


Gisteravond had ik nog zitten denken over hoe onze stad stukje bij beetje wordt opgepoetst. Veel van de rauwe randjes zijn verdwenen. Deels zorgt dit voor klassieke pracht, maar soms vind ik het jammer dat bijvoorbeeld de Spuistraat niet meer de “Spuitstraat” is. Bijna alle kraakpanden, en daarmee de graffiti verdwenen. Niet dat ik terug verlang naar het Amsterdam uit de jaren ‘80, toen delen van het centrum vergeven waren van junks, krakers en rebellen, maar het maakte me wel warm van binnen toen ik dit stukje beeldschoon vandalisme vond. Meer van dit graag.<

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish