In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate! Dit keer spreken wij met communicatie Europa van Lynk & Co: Telma Negreiros.
Hoe ben je in de auto-industrie terechtgekomen?
“Mijn carrière begon al in de mobiliteit – ik werkte eerst namelijk bij KLM. Eigenlijk vind ik alle fast-moving vehicles super interessant. Lynk & Co trekt mij erg aan, omdat ze geen doorsnee automerk zijn. Er wordt gekeken naar wat de samenleving nodig heeft, zodat hierop ingespeeld kan worden. Met een frisse blik proberen ze mobiliteit toegankelijker te maken met de zorgen van het milieu in het achterhoofd.”
Hoe inclusief is de auto-industrie?
“Er is natuurlijk nog een hoop ruimte voor verbetering. Wist jij bijvoorbeeld dat alle autocrashtesten zijn uitgevoerd met mannen? Dat betekent dat de veiligheidsaspecten in een auto zijn gebaseerd op het mannelijk lichaam. Als je naar deze details gaat kijken, schrik je. Dus de vrouwen die een overstap willen maken naar deze industrie, doe het! It’s time for change.”
Hoe is het om als vrouw aan de top te staan in een industrie die gedomineerd wordt door mannen?
“Bij Lynk & Co merk ik dit niet zo, omdat de man/vrouw-verhouding hier redelijk gelijk is. Maar in het wereldje waarin ik werk, merk ik dit natuurlijk wel. Alhoewel ik zie dat er steeds meer vrouwen aan het werk zijn in deze industrie – dat vind ik heel mooi. Zij geven een ander perspectief in het onderhandelen.”
Zou je jezelf omschrijven als feminist?
“Ik houd niet van het woord ‘feminist’, omdat ik dan het gevoel heb dat ik mezelf positioneer in een niche segment. Ik geloof in gelijkheid – ik vind dat ik als vrouw evenveel rechten verdien als een man. Ik noem mezelf daarom eerder een ‘humanist’. Ik accepteer niet dat mensen anders met mij omgaan omdat ik een vrouw ben, want we zijn allemaal gelijk.”
Meer weten over Telma Negreiros? Volg haar dan zeker op Instagram!