Die keer dat ik mijn wenkbrauwen voor de eerste keer epileerde (afschoor)

Ik houd echt van mezelf, dat meen ik. Maar soms denk ik terug aan momenten uit mijn puberteit en dingen die ik heb geflikt; en dat weet ik niet zozeer of ik nou moet huilen of lachen. Zo is er die keer dat ik erg graag mijn wenkbrauwen wilde epileren. Niet omdat ik lelijke wenkbrauwen had of iets dergelijks, maar ik wilde zo graag lijken op Hannah Montana. Ik was twaalf en had haar wenkbrauwen flink bestudeerd, waarna ik thuis op zoek ging naar een pincet. 

Je wenkbrauwen epileren is ten strengste verboden volgens de Islam, evenals een aantal andere soortgelijke dingen, maar toch wilde ik het per se doen. Na urenlang zoeken, gaf ik het uiteindelijk op. Mijn moeder had uiteraard geen pincet en het enige wat ik kon vinden was het scheermes van mijn vader. Dat moest wel lukken, dacht ik.
De adrenaline gierde door mijn lijf, terwijl ik in de kamer van mijn ouders stond met het scheermesje van mijn vader en een poster van Hannah Montana in mijn gedachten. Ik wist precies wat ik deed, ten minste: dat dacht ik.

Ik begon bij mijn uni-brow (die ik niet eens echt had) en startte met scheren. Ik noemde het epileren en was trots op mezelf. Ik zag mijn wenkbrauwen langzamerhand verdwijnen en begon op mijn idool te lijken, althans, dat dacht ik. Ik was erg blij en tevreden.

De dag zelf herinner ik me nog als gisteren, want ik probeerde me te verstoppen uit angst voor mijn moeder. Ze merkte aan de stilte dat er iets gaande was, maar wist nog niet precies wat. Maar daar stond ze uiteindelijk toch, in de deuropening, woest.
Vanaf dat moment werden alle scheermessen verstopt en mocht ik nooit meer aan mijn wenkbrauwen zitten. Daar zat ik dan, als twaalfjarige, een mooi aandenken van mijn eerste keer epileren, of beter nog: scheren.

Gerelateerd

In gesprek met pioniers!

Is er een verschil tussen de mannelijke blik en de vrouwelijke blik? Wat maakt iemand een pionier? Op zondag 10 maart gaat oprichter Cathelijne Blok oa hierover in gesprek met fotografen Maria Fialho en Diana Blok in het Nationaal Archief in Den Haag. Tijdens dit gesprek staan thema’s als carrières,

Lees meer »

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?