Die keer dat ik mijn wenkbrauwen voor de eerste keer epileerde (afschoor)

Ik houd echt van mezelf, dat meen ik. Maar soms denk ik terug aan momenten uit mijn puberteit en dingen die ik heb geflikt; en dat weet ik niet zozeer of ik nou moet huilen of lachen. Zo is er die keer dat ik erg graag mijn wenkbrauwen wilde epileren. Niet omdat ik lelijke wenkbrauwen had of iets dergelijks, maar ik wilde zo graag lijken op Hannah Montana. Ik was twaalf en had haar wenkbrauwen flink bestudeerd, waarna ik thuis op zoek ging naar een pincet. 

Je wenkbrauwen epileren is ten strengste verboden volgens de Islam, evenals een aantal andere soortgelijke dingen, maar toch wilde ik het per se doen. Na urenlang zoeken, gaf ik het uiteindelijk op. Mijn moeder had uiteraard geen pincet en het enige wat ik kon vinden was het scheermes van mijn vader. Dat moest wel lukken, dacht ik.
De adrenaline gierde door mijn lijf, terwijl ik in de kamer van mijn ouders stond met het scheermesje van mijn vader en een poster van Hannah Montana in mijn gedachten. Ik wist precies wat ik deed, ten minste: dat dacht ik.

Ik begon bij mijn uni-brow (die ik niet eens echt had) en startte met scheren. Ik noemde het epileren en was trots op mezelf. Ik zag mijn wenkbrauwen langzamerhand verdwijnen en begon op mijn idool te lijken, althans, dat dacht ik. Ik was erg blij en tevreden.

De dag zelf herinner ik me nog als gisteren, want ik probeerde me te verstoppen uit angst voor mijn moeder. Ze merkte aan de stilte dat er iets gaande was, maar wist nog niet precies wat. Maar daar stond ze uiteindelijk toch, in de deuropening, woest.
Vanaf dat moment werden alle scheermessen verstopt en mocht ik nooit meer aan mijn wenkbrauwen zitten. Daar zat ik dan, als twaalfjarige, een mooi aandenken van mijn eerste keer epileren, of beter nog: scheren.

Gerelateerd

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?