Dingen die ik veel eerder had moeten doen 

Sinds ik 21 jaar ben geworden, ben ik meer buiten mijn comfortzone gaan leven. En dan denk ik vervolgens altijd: dit had ik veel eerder moeten doen.

Ik was zó zenuwachtig toen ik voor het eerst alleen op vakantie ging. Alleen naar Finland, was dat wel iets voor mij? Ging ik dat echt doen? Maar: een vriend van mij liep daar stage en spoorde me aan om langs te komen. Dus daar zat ik dan, twee weken later, in het vliegtuig onderweg naar Helsinki. Ik voelde me echt de main character.

Pas als je alleen reist, kom je erachter of het iets voor jou is. Ik vond de vrijheid ontzettend fijn, maar als het niets voor je is, ben je daar ook meteen achter. You will never know until you try! Ik wilde dat ik dit veel eerder had geweten en had aangedurfd.

Iets wat in het begin een beetje awkward aanvoelde, was om mezelf mee uit eten te nemen. En dan heb ik het niet over lunchen, maar echt uitgebreid avondeten in een restaurant. Je moet echt dikke schijt hebben aan al die mensen die je aanstaren omdat je alleen eet. Wat dat betreft is Parijs de perfecte stad om heen te gaan als je dit nog spannend vindt. Het is daar zó heerlijk om al die locals in hun eentje op het terras te zien, lezend in hun boek met een hapje eten erbij. Hiervan heb ik geleerd dat je niemand nodig hebt om het leuk te hebben.

Een ander cliché is het uitproberen van nieuwe hobby’s. Ik was altijd al aan het dagdromen over het leren van een nieuwe skill – iets waar ik beter in kon worden. Wat me tegenhield, was altijd mijn leeftijd. Ik dacht dat ik al van jongs af aan op pianoles had moeten zitten. Maar dat is een angst waarvan ik mezelf inmiddels heb losgemaakt. Natuurlijk heeft iemand die al vanaf diens derde op pianoles zit een streepje voor, maar je bent nooit te oud om nieuwe dingen uit te proberen en ontdekken.

Gerelateerd

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?