Dingen die ik veel eerder had moeten doen 

Sinds ik 21 jaar ben geworden, ben ik meer buiten mijn comfortzone gaan leven. En dan denk ik vervolgens altijd: dit had ik veel eerder moeten doen.

Ik was zó zenuwachtig toen ik voor het eerst alleen op vakantie ging. Alleen naar Finland, was dat wel iets voor mij? Ging ik dat echt doen? Maar: een vriend van mij liep daar stage en spoorde me aan om langs te komen. Dus daar zat ik dan, twee weken later, in het vliegtuig onderweg naar Helsinki. Ik voelde me echt de main character.

Pas als je alleen reist, kom je erachter of het iets voor jou is. Ik vond de vrijheid ontzettend fijn, maar als het niets voor je is, ben je daar ook meteen achter. You will never know until you try! Ik wilde dat ik dit veel eerder had geweten en had aangedurfd.

Iets wat in het begin een beetje awkward aanvoelde, was om mezelf mee uit eten te nemen. En dan heb ik het niet over lunchen, maar echt uitgebreid avondeten in een restaurant. Je moet echt dikke schijt hebben aan al die mensen die je aanstaren omdat je alleen eet. Wat dat betreft is Parijs de perfecte stad om heen te gaan als je dit nog spannend vindt. Het is daar zó heerlijk om al die locals in hun eentje op het terras te zien, lezend in hun boek met een hapje eten erbij. Hiervan heb ik geleerd dat je niemand nodig hebt om het leuk te hebben.

Een ander cliché is het uitproberen van nieuwe hobby’s. Ik was altijd al aan het dagdromen over het leren van een nieuwe skill – iets waar ik beter in kon worden. Wat me tegenhield, was altijd mijn leeftijd. Ik dacht dat ik al van jongs af aan op pianoles had moeten zitten. Maar dat is een angst waarvan ik mezelf inmiddels heb losgemaakt. Natuurlijk heeft iemand die al vanaf diens derde op pianoles zit een streepje voor, maar je bent nooit te oud om nieuwe dingen uit te proberen en ontdekken.

SHARE THIS ARTICLE

RECENT POSTS

Gerelateerd

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor

Lees meer »

In gesprek met pioniers!

Is er een verschil tussen de mannelijke blik en de vrouwelijke blik? Wat maakt iemand een pionier? Op zondag 10 maart gaat oprichter Cathelijne Blok oa hierover in gesprek met fotografen Maria Fialho en Diana Blok in het Nationaal Archief in Den Haag. Tijdens dit gesprek staan thema’s als carrières,

Lees meer »

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?