Double standard much?

Met een strak gezicht bleef ze mij aankijken toen ik vertelde over mijn nachtje uit. Mijn woorden spreek ik steeds zachter uit. Blij is ze zeker niet, ondanks dat we ‘het uitgaan’ hebben besproken. Ik vraag aan haar of ze anders zou reageren als ik een jongen was. Het blijft stil en ik weet het antwoord nu wel. Uhh.. Double standerd much?

De double standerd tussen man en vrouw heerst nog in mijn omgeving. Zeker onder de jonge vrouwen en meisjes. Ook al wil ik dat niet altijd even zelf toegeven. Het gaat om de kleinste dingetjes, zoals vrienden zijn met jongens tot late gezelligheid met vriendinnen. Jongens hoeven nergens zorgen over te maken. Wanneer ik maar een schrijntje van die vrijheid wil, wordt er gelijk raar naar mij opgekeken en tegen mij gezegd dat ik normaal moet doen. Ik word letterlijk beschaamd omdat ik dezelfde vrijheid wil.

Neem mijn moeder bijvoorbeeld, ze heeft vaak genoeg gepreekt dat ik mijn eigen leven moet leiden. Maar als het er echt op aankomt, deinst ze toch terug van haar ‘vrije’ meningen. Dan grijpt ze gelijk naar haar beruchte tactiek om mij schuldig te laten voelen door het geloof erbij te halen of wat ‘andere mensen’ wel niet van mij zouden vinden. Wat mij mateloos irriteert tot op het punt dat ik nu dit soort gesprekken volkomen vermijd of oppervlakkig houdt.

Het zou hypocriet zijn als ik zeg dat ikzelf helemaal niet zo ben, want met een bias opgroeien en die verbreken kost tijd en veel zelfreflectie. Ik betrap mezelf nog op sommige momenten met precies dezelfde meningen die ik zo veracht. Vooral als het gaat om dingen die ík als grensoverschrijdend ervaar. Gelukkig heb ik nog alle tijd om deze te doorbreken voordat ik mijn kinderen op de wereld zet.

Gerelateerd

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?