Een avond de vrouwelijkheid vieren.

-

Heb jij al vrijdagavondplannen? Nee? Waarom niet een avondje de vrouwelijkheid vieren?

Vanavond 8 februari, een maand voor het weekend van de Women’s March, wordt namelijk de nieuwe expositie, Curated by Girls: New Femininity #3, geopend in de Melkweg Expo.
Een expositie die in het teken staat van het herdefiniëren van de vrouwelijke identiteit. Want wat betekent het tegenwoordig nog om je vrouwelijk te voelen in een wereld waarin de harde scheidingslijnen van gender steeds meer lijken te vervagen?

38 Internationale kunstenaressen, bij elkaar gebracht door het Berlijnse collectief ‘Curated by Girls’, verkennen deze vrouwelijkheid en maken stereotypen met de grond gelijk. Er hangt werk van oa Trophy Wife Barbie, Daantje Bons, Venus Libido, Willemieke Kars, Joseph Wolfgang Ohlert, Lana Prins en Ashley Armitage! Verwacht een avond vol rauwe kunst, inclusief stoppels, vetrollen, schaamhaar en inlegkruisjes, maar ook openhartige verhalen en prikkelende muziek. Een avond waarop we even met z’n allen de vrouwelijkheid kunnen vieren, in al haar soorten en maten. “Omdat het begrip ‘vrouwelijkheid’ zo breed is als het universum.”

En mocht je nu liever toch met je joggingspak op de bank blijven liggen? NO worries.
De expo is namelijk t/m 10 maart nog te zien in de Melkweg Expo. <

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish