Een empowerende, satirische thriller cocktail

-

Ben je klaar voor een zinderende filmavond? Pak je popcorn erbij, kruip onder je lieveling sdeken met je quarantaine buddy en zet je schrap; wij hebben een film tip die je absoluut niet mag missen!

Promising Young Woman wordt nu al de meest gewaagde, feministische film van het jaar genoemd. En met recht. Wij, van het TittyMag Team, kregen de kans om de film alvast voor jullie te bekijken, en hebben met zweethandjes onze popcorn weg gesnoept. De film is een must-see melange van wraakfilms, romantische komedies en zenuwslopend thrillers met een ijzersterke vrouwelijke hoofdrol. De regisseur, Emerald Fennel, heeft al deze elementen in de blender gegooid en gemixt tot een snerpende cocktail. En zie hier het vulkanische eindresultaat!

Carey Mulligan vertolkt de rol van hoofdpersonage Cassie. Cassie is een veelbelovend geneeskunde student wiens leven drastisch veranderd wanneer er zich een mysterieus incident voordoet. Vanaf het moment dat Cassie’s leven in de war wordt geschopt, leeft ze in twee werelden. Overdag is ze een charismatische jonge vrouw, en ’s nachts struint ze iedere nachtclub in de omgeving af waar ze zich dronken voordoet. Ze laat zich oppikken door zogenaamde bezorgde mannen, om ze vervolgens lik op stuk te geven. Cassie leeft haar dubbelleven nogal pro-actief, tot op een dag een onverwachte ontmoeting de kans voor haar creëert om haar verleden recht te zetten…

Emerald Fennell maakt, na het schrijven en produceren van ‘Killing Eve’, hiermee haar knallende regiedebuut! Ondertussen sleepte de film,‘Promising Young Woman’ meerdere nominaties binnen waaronder een Oscar voor beste script,  BAFTA award en ‘Outstanding British Film of the Year’!

‘Promising Young Woman’ doet zich op het eerste gezicht voor als een neon roze en babyblauwe snoepverpakking, maar rukt tegelijkertijd het tapijt onder de kijker vandaan. De film is niet alleen een spannende thriller met een sterke vrouwelijke hoofdrol, maar bevat ook het broodnodige stuk female empowerment. Veel vrouwen hebben, helaas, weleens iets grensoverschrijdends meegemaakt. Daarom is deze film wat ons betreft een absolute Go To Watch! Bekijk ‘m nu op Prime Video!

O en als bonus hier nog een easy peasy dorstlessende mocktail voor deze sidderende zenuwslopende filmavond!

The Virgin Moscow Mule

Ingrediënten voor 1 zalige Virgin Moscow Mule
150 ml Royal Club Ginger Ale
Sap van een halve limoen
Schijfje limoen
Paar bramen
Takje munt
IJsblokjes

Oeeee let’s start!
* Halveer de limoen en pers het sap uit boven een cocktailglas.

* Voeg ijsblokjes toe en vul het glas aan met de Ginger Ale.

* Voeg een schijfje limoen, wat bramen en een takje munt toe.

* Serveer de Moscow mule meteen.

PS Het is extra yummy als je de bramen, limoen en munt een beetje aandrukt met een stampertje!

 

 

 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish