Een kleine shout-out naar de simpele dingen in het leven

-

Soms moet je niet verder zoeken naar iets groots. Kijk om je heen, er zijn genoeg dingen die je blijdschap kunnen brengen. Een wandeling in het park, een lief berichtje van de persoon waar je van houdt – of die heerlijke geur van een vers ontbijtje. Allemaal clichés, ik weet het. Maar laten we eerlijk zijn: hier kan iedereen toch van genieten?

Sinds een paar weken ben ik erachter gekomen dat je geluk echt uit de simpele dingen kunt halen. Dagelijks kom ik weer een klein stukje geluk tegen. De ene dag in het mooie weer – en een andere keer in een uniek kunstwerk dat ik voorbij zie komen op mijn tijdlijn.
Voorheen dacht ik dat ik de jackpot moest winnen om intens geluk te voelen. Nu weet ik dat als ik een dag met mijn vrienden spendeer, ik net zo gelukkig zal zijn. Doordat ik deze kleine dingen echt ben gaan waarderen, zit ik steeds beter in mijn vel. Ik leef meer in het moment, de zorgen over onnodige zaken worden steeds minder – en het allerbelangrijkst: ik ben dankbaarder voor het leven wat ik heb.

Als we allemaal elke dag iets vinden waar we blij van worden, wordt het leven vanzelf een stukje zonniger. Wat maakt jou gelukkig vandaag?

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish