Een maatschappelijk probleem of een perfecte Instagram foto?

-

We zijn geobsedeerd door likes en leuk gevonden worden. Een echte ‘ik-generatie’. Zodra onze wc-selfie niet genoeg likes krijgt, raken we gestrest. Was de foto toch niet perfect genoeg? Waarom vindt niemand het leuk? Maar er is toch veel meer dan alleen maar likes?

Er is nog genoeg om ons druk over te maken. Kijk naar het klimaatprobleem, de plasticsoep die door onze oceanen zwerft en het feit dat vrouwen nog steeds moeten demonsteren voor gelijke rechten.

Deze tegenstrijdigheid laat het Youseum bij elkaar komen. In vijfentwintig experimentele onderdelen kaarten ze maatschappelijke problemen aan, maar wel op een manier dat jij toch nog een geweldige selfie kan maken. Onze Cathelijne Blok heeft ook een kamer mogen creëren in het Youseum. Maar wat je daar vindt, houden we nog even geheim!

Youseum brengt de maatschappelijke problemen samen met de ik-generatie. Wat gebeurt er nadat jij de perfecte selfie hebt gemaakt in de plastic soep? Ze laten je nadenken over de problemen, maar tegelijkertijd ziet alles er ook fantastisch uit, voor de perfecte selfie. Het is echt wat je er zelf van maakt.

Op 1 november opent Youseum haar deuren. Ben jij klaar voor deze ervaring? Voor meer informatie en tickets, klik hier!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish