Een ode aan het lichaam, sensualiteit en seksualiteit

Pluk de nacht. Het gratis openlucht-filmfestival voor Amsterdam en Utrecht. Je kunt hier terecht voor alle films die succesvol waren op grote internationale filmfestivals, maar de Nederlandse bioscopen nooit bereikten. Geniet van opmerkelijke documentaires, animaties, korte films en speelfilms die hier nooit eerder te zien waren of bijna niet bekeken werden. En neem in het speciaal een kijkje bij de Shorts Night: Be Some Body, een verzameling korte films die het lichaam, sensualiteit en seksualiteit vieren door onvoorwaardelijk zichzelf te zijn.

Kijk mee naar 5 korte films. Als eerste is ‘Hot Dog’ van Alma Buddecke en Marleen Valin aan de beurt. Dit is een film over de viering van vrouwelijke seksualiteit, die eindigt met 2 iconische zinnen: “My vagina is literally the best thing that ever happened to me. I love her more than Netflix.”
Vervolgens kun je genieten van ‘Coldsore’, een animatie over een muurbloempje dat de verkeerde conclusies trekt over de populariteit van een klasgenoot. Iedereen struikelt over haar schoonheid. En ze heeft een koortslip, wat betekent: tijd om er ook één te krijgen.
Als derde kun je genieten van de poëtische animatiefilm ‘Ugly’. Kijk en luister naar een gedicht van de Britse poëet Warsan Shire. Hij reflecteert op hoe je lelijk voelen beïnvloed wordt door de afkomst en opvoeding van een kind.

Relax hierna even met een videoclip op de muziek van Baloji. De plantage transformeert tot een strijdveld tussen man en vrouw en traditie en vernieuwing. Het draait niet om binaire opposities, maar juist om allerlei tussenvormen die met elkaar in een dans verstrikt raken.
En ook in ‘Under Covers’ wordt gespeeld met het idee van totaal flexibele en fluïde identiteiten. Kijk mee naar een geestige stop-motionanimatie die de slaapkamergeheimen van allerlei mensen, beestjes en zelfs boven­natuurlijke wezens onthult. In elke slaapkamer wordt het dekbed van de slapende typetjes weggetrokken. Welk lichaam zal er onthuld worden?

De screening vindt plaats op donderdag 22 augustus (21:00) bij het Stenen Hoofd in Amsterdam. Reserveer jij alvast een strandstoel?!

Gerelateerd

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?