Een ode aan het lichaam, sensualiteit en seksualiteit

-

Pluk de nacht. Het gratis openlucht-filmfestival voor Amsterdam en Utrecht. Je kunt hier terecht voor alle films die succesvol waren op grote internationale filmfestivals, maar de Nederlandse bioscopen nooit bereikten. Geniet van opmerkelijke documentaires, animaties, korte films en speelfilms die hier nooit eerder te zien waren of bijna niet bekeken werden. En neem in het speciaal een kijkje bij de Shorts Night: Be Some Body, een verzameling korte films die het lichaam, sensualiteit en seksualiteit vieren door onvoorwaardelijk zichzelf te zijn.

Kijk mee naar 5 korte films. Als eerste is ‘Hot Dog’ van Alma Buddecke en Marleen Valin aan de beurt. Dit is een film over de viering van vrouwelijke seksualiteit, die eindigt met 2 iconische zinnen: “My vagina is literally the best thing that ever happened to me. I love her more than Netflix.”
Vervolgens kun je genieten van ‘Coldsore’, een animatie over een muurbloempje dat de verkeerde conclusies trekt over de populariteit van een klasgenoot. Iedereen struikelt over haar schoonheid. En ze heeft een koortslip, wat betekent: tijd om er ook één te krijgen.
Als derde kun je genieten van de poëtische animatiefilm ‘Ugly’. Kijk en luister naar een gedicht van de Britse poëet Warsan Shire. Hij reflecteert op hoe je lelijk voelen beïnvloed wordt door de afkomst en opvoeding van een kind.

Relax hierna even met een videoclip op de muziek van Baloji. De plantage transformeert tot een strijdveld tussen man en vrouw en traditie en vernieuwing. Het draait niet om binaire opposities, maar juist om allerlei tussenvormen die met elkaar in een dans verstrikt raken.
En ook in ‘Under Covers’ wordt gespeeld met het idee van totaal flexibele en fluïde identiteiten. Kijk mee naar een geestige stop-motionanimatie die de slaapkamergeheimen van allerlei mensen, beestjes en zelfs boven­natuurlijke wezens onthult. In elke slaapkamer wordt het dekbed van de slapende typetjes weggetrokken. Welk lichaam zal er onthuld worden?

De screening vindt plaats op donderdag 22 augustus (21:00) bij het Stenen Hoofd in Amsterdam. Reserveer jij alvast een strandstoel?!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish