Een ode aan het lichaam, sensualiteit en seksualiteit

Pluk de nacht. Het gratis openlucht-filmfestival voor Amsterdam en Utrecht. Je kunt hier terecht voor alle films die succesvol waren op grote internationale filmfestivals, maar de Nederlandse bioscopen nooit bereikten. Geniet van opmerkelijke documentaires, animaties, korte films en speelfilms die hier nooit eerder te zien waren of bijna niet bekeken werden. En neem in het speciaal een kijkje bij de Shorts Night: Be Some Body, een verzameling korte films die het lichaam, sensualiteit en seksualiteit vieren door onvoorwaardelijk zichzelf te zijn.

Kijk mee naar 5 korte films. Als eerste is ‘Hot Dog’ van Alma Buddecke en Marleen Valin aan de beurt. Dit is een film over de viering van vrouwelijke seksualiteit, die eindigt met 2 iconische zinnen: “My vagina is literally the best thing that ever happened to me. I love her more than Netflix.”
Vervolgens kun je genieten van ‘Coldsore’, een animatie over een muurbloempje dat de verkeerde conclusies trekt over de populariteit van een klasgenoot. Iedereen struikelt over haar schoonheid. En ze heeft een koortslip, wat betekent: tijd om er ook één te krijgen.
Als derde kun je genieten van de poëtische animatiefilm ‘Ugly’. Kijk en luister naar een gedicht van de Britse poëet Warsan Shire. Hij reflecteert op hoe je lelijk voelen beïnvloed wordt door de afkomst en opvoeding van een kind.

Relax hierna even met een videoclip op de muziek van Baloji. De plantage transformeert tot een strijdveld tussen man en vrouw en traditie en vernieuwing. Het draait niet om binaire opposities, maar juist om allerlei tussenvormen die met elkaar in een dans verstrikt raken.
En ook in ‘Under Covers’ wordt gespeeld met het idee van totaal flexibele en fluïde identiteiten. Kijk mee naar een geestige stop-motionanimatie die de slaapkamergeheimen van allerlei mensen, beestjes en zelfs boven­natuurlijke wezens onthult. In elke slaapkamer wordt het dekbed van de slapende typetjes weggetrokken. Welk lichaam zal er onthuld worden?

De screening vindt plaats op donderdag 22 augustus (21:00) bij het Stenen Hoofd in Amsterdam. Reserveer jij alvast een strandstoel?!

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?