Een ring om die vinger maakt het anders

Een ring om die vinger maakt het anders. Althans dat wordt gezegd. Het wordt gezegd door de mensen die ze om hebben of die ze om willen. Het wordt zelfs gezegd door bepaalde familieleden, die je normaal niks hoort zeggen. Het wordt gezegd door de real- life soaps gevuld met witte bruidsjurken en enorme taarten. Ik ben zelf bij lange nog niet in de buurt van die jurk of enorme taart. En ik vraag me af of dat ooit gaat komen. Maar alsnog ben ik gewoon benieuwd waardoor het komt, dat men collectief die ‘sprookjes’ verandering in zich voelt door dat ene kleine (soms met grote steen) ringetje.

In menig real life soap gaat het altijd hetzelfde: we starten met een emotioneel interview met de bruid, dan zien we wat familieleden. En op het moment dat ze voor het altaar staat in de glinsterende gigantische jurk, is het 1 groot tranendal. En met name als die ring omgaat. Want ja dan, is het pas echt. Alleen hoe zit het met die jaren ervoor? Waren die zo anders? Toen waren deze bruid en haar bruidegom toch ook een koppel? Zo te zien hield ze toch ook toen van veel glitter en oogschaduw? Nee maar even serieus, wat verandert die ring precies?

Maakt het dan echt zo veel verschil? Wat voelt een mens dan op dat moment? Is het dat gevoel van bevestiging door iets materieels? Het lijkt alsof het een verandering teweeg brengt, die veel mensen willen ervaren. Een soort gigantische openbaring stel ik me voor. Iets met veel vuurwerk of imposante muziek en dat je dan denkt: WOW DIT IS ANDERS. Oftewel die ring zou moeten staan voor het grootste levensinzicht ever. Op dat moment gaat het natuurlijk om een relationeel inzicht, maar alsnog boeit het me. Want door een westerse gebruik, lijken we allen hetzelfde te voelen en in te zien. Zou dit dan ook vaker toepasbaar kunnen zijn? Dat we door iets materieels een verandering teweeg kunnen brengen? Dus niet alleen binnen het huwelijk/ een relatie, maar op meerdere vlakken? Ik zou zo’n openbaring best wel eens willen meemaken. Gewoon even om te kijken hoe dat voelt. Of het echt zo anders is. Alleen ik weet niet of ik wel wil wachten op dat ene ringetje. Ik zorg zelf wel voor dat gevoel, daar is geen glitterjurk taart of ring voor nodig.

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?