En een diva kan ook heus niet materialistisch zijn.

-

Heerlijk. Ik droom weg terwijl de kapster mijn hoofd licht masseert. Ik spreek altijd mijn kaper af op de eerste dag van mijn salaris. Op die dag heb ik namelijk het gevoel, dat ik de hele wereld bezit. Ik reken af met openstaande Tikkies, koop de hele sale van de H&M- site leeg en boek meteen een pedicure.

Op dat moment voel ik me een blonde Kim K. en heb ik 0 geldzorgen. Kijk, na 1 week is dat gevoel ook weer helemaal weg en heb ik het idee, dat ik mijn leven verder wegslijt met een pot pindakaas op de bank zonder enige sociaal uitje in het vooruitzicht.

Ik heb eigenlijk geen idee waar dat gevoel vandaan komt? Is het gevoel van ‘de wereld ownen’ zo materialistisch? Hoezo moet ik daar geld voor bezitten om dat gevoel te bezitten? Blijkbaar draait het in de wereld om geld, ok. Alleen dat is het  niet alleen toch?

We willen graag geliefd worden, op een mooie plek leven en genieten. Dat moet eigenlijk allemaal ook zonder die munten en briefjes kunnen. Natuurlijk maakt dat het allemaal makkelijker. Alleen kijk eens wat je al hebt en hoe je eraan bent gekomen. Kim K was al Kim K zonder Kanye. Ik kon al wegdromen naar mooie gedachtes en plekken zonder de knedende handen van mijn kapster. En een diva kan ook heus niet materialistisch zijn. Het is en blijft toch wel een diva.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish