‘Er is een fine line tussen kinky en classy’

-

Moest je huilen, lachen of raakte je er compleet van in de war? Wat was jouw gevoel bij dat ene kunstwerk dat maar in je hoofd bleef hangen?
Een kunstwerk kan veel met je doen. Het laat je soms opnieuw kijken naar een onderwerp, de geschiedenis of zelfs de toekomst. Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in de samenleving. We kunnen door middel van kunst anders kijken naar onze omgeving en situatie. Het is een mooie manier om emoties te verwerken, nieuwe inzichten te krijgen of iemand uit te dagen om anders te denken. Daarom vragen wij naar het favoriete werk van krachtige voorlopers en opvallende spraakmakers. Deze keer spreken we met OMNIÅ-creative, Liz Bykov.

 

 

Weet je jouw eerste herinnering met kunst nog?

“Ik heb twee eerste herinneringen met kunst. Op jongere leeftijd was ik fan van de Gorillaz en zij waren een van de eerste bands die volledig geanimeerd waren. Dat hebben ze jarenlang volgehouden. Bij hun concerten zag je vaak vette visuals – dat is de eerste aanraking die ik had met het visuele aspect van kunst. Als tweede herinnering denk ik aan mijn moeder, die erg weg was van klassieke kunst. Ze wilde altijd naar de allernieuwste exposities.”

Wat inspireert jou?

“Ik vind modefotografie geweldig. Mijn beste vriendin Anyah – die ook onderdeel van OMNIÅ is – en ik halen inspiratie uit fotografen Mert Alas en Marcus Piggott. Zij gebruiken beide veel invloeden van het menselijke lichaam, leer en vuur. Ook vind ik de ‘vampierstijl’ erg interessant – dat klinkt heel kinky, maar er is een fine line tussen kinky en classy. Die line is iets wat we bij OMNIÅ aan het opzoeken zijn. Daarnaast houd ik van fotografen die spelen met masculiniteit en femininiteit. We willen gender blenden in onze brand.”


Waar ben je op dit moment mee bezig?

“Afgelopen maand hebben we een nieuwe tas uitgebracht. We maken producten die genderneutraal zijn, maar willen ook dat mensen zich er masculien of feminien mee kunnen voelen. Het creëren van dat idee is moeilijk. Maar het is gelukt, dus nu zijn we volop bezig met de voorbereiding op de release van onze laatste collectie.”

Welke kunstenaars mogen van jou meer waardering krijgen?

“Het wordt tijd dat we meer aandacht gaan geven aan kleine artiesten. Een paar inspirerende voorbeelden zijn Jazz Ben Khalifa, een amazing make-up artiest. Hoe zij bij shoots altijd het verhaal weet te matchen met de make-up vind ik echt prachtig. Verder: creative director Tim Wes – ik houd van zijn stijl en curatie, waar klassiek en modern elkaar ontmoeten.”

Meer weten over Liz Bykov? Volg haar dan zeker op Instagram!

 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish