‘Er is een fine line tussen kinky en classy’

Moest je huilen, lachen of raakte je er compleet van in de war? Wat was jouw gevoel bij dat ene kunstwerk dat maar in je hoofd bleef hangen?
Een kunstwerk kan veel met je doen. Het laat je soms opnieuw kijken naar een onderwerp, de geschiedenis of zelfs de toekomst. Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in de samenleving. We kunnen door middel van kunst anders kijken naar onze omgeving en situatie. Het is een mooie manier om emoties te verwerken, nieuwe inzichten te krijgen of iemand uit te dagen om anders te denken. Daarom vragen wij naar het favoriete werk van krachtige voorlopers en opvallende spraakmakers. Deze keer spreken we met OMNIÅ-creative, Liz Bykov.

 

 

Weet je jouw eerste herinnering met kunst nog?

“Ik heb twee eerste herinneringen met kunst. Op jongere leeftijd was ik fan van de Gorillaz en zij waren een van de eerste bands die volledig geanimeerd waren. Dat hebben ze jarenlang volgehouden. Bij hun concerten zag je vaak vette visuals – dat is de eerste aanraking die ik had met het visuele aspect van kunst. Als tweede herinnering denk ik aan mijn moeder, die erg weg was van klassieke kunst. Ze wilde altijd naar de allernieuwste exposities.”

Wat inspireert jou?

“Ik vind modefotografie geweldig. Mijn beste vriendin Anyah – die ook onderdeel van OMNIÅ is – en ik halen inspiratie uit fotografen Mert Alas en Marcus Piggott. Zij gebruiken beide veel invloeden van het menselijke lichaam, leer en vuur. Ook vind ik de ‘vampierstijl’ erg interessant – dat klinkt heel kinky, maar er is een fine line tussen kinky en classy. Die line is iets wat we bij OMNIÅ aan het opzoeken zijn. Daarnaast houd ik van fotografen die spelen met masculiniteit en femininiteit. We willen gender blenden in onze brand.”


Waar ben je op dit moment mee bezig?

“Afgelopen maand hebben we een nieuwe tas uitgebracht. We maken producten die genderneutraal zijn, maar willen ook dat mensen zich er masculien of feminien mee kunnen voelen. Het creëren van dat idee is moeilijk. Maar het is gelukt, dus nu zijn we volop bezig met de voorbereiding op de release van onze laatste collectie.”

Welke kunstenaars mogen van jou meer waardering krijgen?

“Het wordt tijd dat we meer aandacht gaan geven aan kleine artiesten. Een paar inspirerende voorbeelden zijn Jazz Ben Khalifa, een amazing make-up artiest. Hoe zij bij shoots altijd het verhaal weet te matchen met de make-up vind ik echt prachtig. Verder: creative director Tim Wes – ik houd van zijn stijl en curatie, waar klassiek en modern elkaar ontmoeten.”

Meer weten over Liz Bykov? Volg haar dan zeker op Instagram!

 

 

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?