FOMO 2.0.

De wereld is weer open! Geweldig nieuws, natuurlijk.
Het afgelopen jaar en een beetje mochten we soms wat vooruit schakelen, maar vooral ook heel vaak terug. Minder mensen, meer maatregelen, dingen dicht, een nieuwe lockdown, een avondklok. Hoewel ik er vaak begrip voor had, raakten de nieuwe regels soms kant noch wal. Maar het schakelen lukte steeds weer – en het bood nieuwe inzichten.

Vooral in het begin van deze pandemie leek iedereen erg bezig met de voordelen: minder sociale verplichtingen, meer rust – en het milieu kon even ademhalen. Velen namen zich voor er lering uit te trekken voor de toekomst en blijvende aanpassingen te maken.

Maar goed, nu is het zover. Al hangt er nog een deltavariant boven ons hoofd, er wordt flink doorgeprikt en we mogen weer naar een feestje. We hoeven niet meer moeilijk cryptisch te filmen voor de socials als er een paar illegale aanwezigen zijn – of bij elk “evenement” heel hard te roepen dat het “coronaproof” was.

Op Instagram zie ik ondertussen het ene na het andere festival aangekondigd worden en lijkt praktisch iedereen in een restaurant te zitten of het eerste vliegtuig naar de zon te hebben gepakt.
Een artikel over het verslavende van het “oude normaal” schuift door mijn tijdlijn.
Ik DM met mensen die net achter het net visten voor ieder feestje en festival. FOMO 2.0 is geboren.

Zelf ben ik best zenuwachtig om in een afgeladen Paradiso onder een champagnedouche te staan en mijn bezwete lijf op 1,5 millimeter langs andere feestgangers te manoeuvreren, waarbij onze lichaamssappen zich onvermijdelijk vermengen.
Máár: ik ben ook dankbaar dat ik kaarten heb voor de heropening van die oude hedonistische maatschappij.
Het kriebelt om alles mee te maken – en aan de andere kant vind ik het ook een uitdaging om de rust die ik in mijn vrije tijd vond te bewaren.

Ik hoop nu vooral dat we niet weer oud-Hollands drie weken vooruit volgepland zitten. Mijn grootste winst uit de afgelopen tijd was namelijk dat mensen meer beschikbaar waren. Geen overvolle weekenden, hoppend van willekeurige verjaardag naar huwelijksfeest. Ik wilde nooit teveel plannen en het was heerlijk dat die wens ineens werkelijkheid werd.

Ik ben benieuwd wat je eigen gedachten zijn, of je bewuster bent gaan leven, of dat je alweer vol op de oude sneltrein zit, keihard CO2 aan het uitstoten bent in de lucht, of misschien lijdt aan FOMO 2.0.

Neem in ieder geval nog eens de tijd om stil te staan bij wat je ook alweer zo belangrijk vond. En doe het op je eigen tempo.

Gerelateerd

Maffe Meestwerken

In deze nieuwe podcastserie, Maffe Meesterwerken voor Omroep MAX nemen kunsthistorici Paul Rem en Cathelijne Blok je mee langs iconische kunstwerken en de personen die ze zo bijzonder maken. Van het levend kunstwerk Mathilde Willink in het beroemde portret van Carel Willink, tot Judith en Holofernes van de Italiaanse kunstenaar Artemisia Gentileschi. Deze

Lees meer »

Dat proces voelt bijna magisch.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Scroll #18: Wie is Lavinia Schulz?

Op een foto, genomen tijdens een kunstfestival in Hamburg in februari 1922, staat een stel. Men vermoedt dat Lavinia Schulz (1896–1924) en Walter Holdt (1899–1924) daarop te zien zijn, hoewel dit niet met zekerheid te zeggen is. Als het inderdaad zij zijn, is dit de enige bekende foto waarop ze

Lees meer »

Nabespreking van voorstelling SONGOFSONGS – 23 oktober

Cathelijne Blok hostte een panel waarbij de voorstelling SONGOFSONGS werd nabesproken. Met de kunstenaarsduo Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot ging ze in gesprek over het maken van de voorstelling, ecostorytelling en technologie. De andere aanwezigen tijdens deze panel waren schrijver en kunstenaar Valentijn Hoogenkamp en multidisciplinaire kunstenaar en

Lees meer »

Kunststof! – 11 januari 2024

Cathelijne Blok is te gast geweest in een aflevering van Kunststof!, een radioprogramma van Radio 1.  Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar boek Maar is het kunst?. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde

Lees meer »

Deze kunstbeurs mag je echt niet missen!

Je onderdompelen in de meest geweldige kunst? En de hotste kunstenaars spotten? Dat kan, want van 21 tot 24 november opent UNFAIR Amsterdam haar deuren! Van rechtstreeks kunst van de kunstenaars kopen tot performances, tours en workshops.  De komende weken tonen wij op Tiktok (@thetittymag) kunstenaars die ons zijn opgevallen.

Lees meer »

Kunsthistoricus roept op tot verandering tijdens lezing

Onze Founder Cathelijne Blok geeft de Joost Zwagerman Lezing op 18 november 22 oktober 2024, Alkmaar. Hoe ziet een wereld zonder kunst eruit? Cathelijne Blok, kunsthistoricus, schrijver en journalist, breekt een lans voor de kunsten in haaroptreden op de Joost Zwagerman Lezing op 18 november in TAQA Theater de Vest.Blok

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?