FOMO 2.0.

De wereld is weer open! Geweldig nieuws, natuurlijk.
Het afgelopen jaar en een beetje mochten we soms wat vooruit schakelen, maar vooral ook heel vaak terug. Minder mensen, meer maatregelen, dingen dicht, een nieuwe lockdown, een avondklok. Hoewel ik er vaak begrip voor had, raakten de nieuwe regels soms kant noch wal. Maar het schakelen lukte steeds weer – en het bood nieuwe inzichten.

Vooral in het begin van deze pandemie leek iedereen erg bezig met de voordelen: minder sociale verplichtingen, meer rust – en het milieu kon even ademhalen. Velen namen zich voor er lering uit te trekken voor de toekomst en blijvende aanpassingen te maken.

Maar goed, nu is het zover. Al hangt er nog een deltavariant boven ons hoofd, er wordt flink doorgeprikt en we mogen weer naar een feestje. We hoeven niet meer moeilijk cryptisch te filmen voor de socials als er een paar illegale aanwezigen zijn – of bij elk “evenement” heel hard te roepen dat het “coronaproof” was.

Op Instagram zie ik ondertussen het ene na het andere festival aangekondigd worden en lijkt praktisch iedereen in een restaurant te zitten of het eerste vliegtuig naar de zon te hebben gepakt.
Een artikel over het verslavende van het “oude normaal” schuift door mijn tijdlijn.
Ik DM met mensen die net achter het net visten voor ieder feestje en festival. FOMO 2.0 is geboren.

Zelf ben ik best zenuwachtig om in een afgeladen Paradiso onder een champagnedouche te staan en mijn bezwete lijf op 1,5 millimeter langs andere feestgangers te manoeuvreren, waarbij onze lichaamssappen zich onvermijdelijk vermengen.
Máár: ik ben ook dankbaar dat ik kaarten heb voor de heropening van die oude hedonistische maatschappij.
Het kriebelt om alles mee te maken – en aan de andere kant vind ik het ook een uitdaging om de rust die ik in mijn vrije tijd vond te bewaren.

Ik hoop nu vooral dat we niet weer oud-Hollands drie weken vooruit volgepland zitten. Mijn grootste winst uit de afgelopen tijd was namelijk dat mensen meer beschikbaar waren. Geen overvolle weekenden, hoppend van willekeurige verjaardag naar huwelijksfeest. Ik wilde nooit teveel plannen en het was heerlijk dat die wens ineens werkelijkheid werd.

Ik ben benieuwd wat je eigen gedachten zijn, of je bewuster bent gaan leven, of dat je alweer vol op de oude sneltrein zit, keihard CO2 aan het uitstoten bent in de lucht, of misschien lijdt aan FOMO 2.0.

Neem in ieder geval nog eens de tijd om stil te staan bij wat je ook alweer zo belangrijk vond. En doe het op je eigen tempo.

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?