Gedreven om te leven

-

Om tot een doelstelling te komen, heb je motivatie nodig. Maar hoe weet je welk doel bij je past en de moeite waard is. Hoewel geen enkele carrière-test je waterdicht uitsluitsel kan geven, loop je uit jezelf warm van bepaalde sferen, mensen, idealen. Je bevindt dat je op de ene werkplek je meer thuis voelt dan op de ander. Misschien ontmoet je op reis een gepassioneerd persoon met een bepaalde visie. Je vormt langzaamaan je eigen ideaal. Waar wil je je tijd in stoppen en waar ben je eigenlijk voor geschikt?    

De droom is om je eigen passie te vinden en daar de rest van je leven met oneindig veel energie mee aan de slag te kunnen. In het ZZP-tijdperk lijkt werkelijk elk beroep mogelijk, als je maar genoeg motivatie hebt om door te zetten. Want het is geen pad zonder uitdagingen om helemaal op je zelf gericht te zijn voor je takenpakket. Nota bene is het voor velen moeilijk om te definiëren wat nou het juiste pad is. Er is geen geautomatiseerde confetti-regen wanneer je de richting vindt die het beste bij je past, laat staan een portie vuurwerk. Al loop je tijdens je zoektocht nog tegen zoveel pech en twijfel aan, juist hier is het belangrijk dat je doorzet. Train jezelf om aan te pakken en niet op te geven, want soms komen de mooiste dingen voort uit de grootste tegenslag. Het is namelijk vooral zo, dat je naar een doel toe groeit. Tijdens je zoektocht maak je jezelf geschikt voor een bepaalde functie. Hoe harder je timmert en knokt op zoek naar waar je hoort, hoe verder jij jezelf definieert en hoe geschikter je wordt.

De motivatie is dus al nodig voor je weet waar je het voor doet. Along the way vind je de gereedschappen die je helpen je passie te vinden, of gewoon je plekje in deze wereld helpen creëren. En uiteindelijk is de motivatie vooral gedreven door de doelstelling Jij. Dus welke kant je ook op dreigt te drijven, doe het met de energie en inspanning die je verdient <3

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish