Geen keiharde kont waar je een avocadopit mee kraakt

Ik ben rond en zacht. Als je me aait, word ik warm vanbinnen. Maar vanbuiten verstijf ik. Mijn zachte rondingen. Ik vervloek ze, ik omarm ze. Maar jij mag dat niet. Met je bevestigende handen. Dat al het ronde er nog zit.

Ik weeg misschien een Instagrammetje te veel. Heb geen sixpack wat je lekker pakt. Geen keiharde kont waar je een avocadopit mee kraakt. Maar mijn zelfvertrouwen breek ik zo doormidden. Met elke like en klik voel ik mij steeds minder ‘ik’. Elke dag scroll ik mezelf met onzekerheid vol.

Ik wil sterker zijn dan mijn duim die voorbij de foto’s schuift. Perfecte plaatjes die een plaatje zijn om naar te kijken. Niet het beeld dat ik in de spiegel zie. Want ik sta elke ochtend op met een kilokater. Mijn twijfels wegen zwaarder dan het getal dat op de weegschaal staat.

Ik eet een Insta-filter als ontbijt. Er is geen ruimte voor meer. Mijn buik is vol van onzekerheid.

Maar er is altijd plek voor het toetje.

Het lekkerste van alles. Dat alle lege gaatjes opvult. Dat ene gevoel dat opkomt als honger. Honger naar meer dan alleen een lekker lijf te willen.

Want ja, ik ben zacht en rond. Als je me aait, veeg je zo honderd koekkruimels mee. Je mag me juist omarmen. Me door elkaar schudden als ik vastzit in mijn hoofd. Als een puddingtoetje dat je zo uit het plastic schudt. Dat ben ik. Onaangetast, glimmend én helemaal perfect.

Mijn lichaam is geen tempel. Eerder een kliko die een klein beetje uitpuilt. Je kan niet om me heen. En dat is maar goed ook. Ik ben misschien rond en zacht. Maar ik ben ook een vrouw van Staal. En breken? Dat doe ik niet.

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?