Geen keiharde kont waar je een avocadopit mee kraakt

Ik ben rond en zacht. Als je me aait, word ik warm vanbinnen. Maar vanbuiten verstijf ik. Mijn zachte rondingen. Ik vervloek ze, ik omarm ze. Maar jij mag dat niet. Met je bevestigende handen. Dat al het ronde er nog zit.

Ik weeg misschien een Instagrammetje te veel. Heb geen sixpack wat je lekker pakt. Geen keiharde kont waar je een avocadopit mee kraakt. Maar mijn zelfvertrouwen breek ik zo doormidden. Met elke like en klik voel ik mij steeds minder ‘ik’. Elke dag scroll ik mezelf met onzekerheid vol.

Ik wil sterker zijn dan mijn duim die voorbij de foto’s schuift. Perfecte plaatjes die een plaatje zijn om naar te kijken. Niet het beeld dat ik in de spiegel zie. Want ik sta elke ochtend op met een kilokater. Mijn twijfels wegen zwaarder dan het getal dat op de weegschaal staat.

Ik eet een Insta-filter als ontbijt. Er is geen ruimte voor meer. Mijn buik is vol van onzekerheid.

Maar er is altijd plek voor het toetje.

Het lekkerste van alles. Dat alle lege gaatjes opvult. Dat ene gevoel dat opkomt als honger. Honger naar meer dan alleen een lekker lijf te willen.

Want ja, ik ben zacht en rond. Als je me aait, veeg je zo honderd koekkruimels mee. Je mag me juist omarmen. Me door elkaar schudden als ik vastzit in mijn hoofd. Als een puddingtoetje dat je zo uit het plastic schudt. Dat ben ik. Onaangetast, glimmend én helemaal perfect.

Mijn lichaam is geen tempel. Eerder een kliko die een klein beetje uitpuilt. Je kan niet om me heen. En dat is maar goed ook. Ik ben misschien rond en zacht. Maar ik ben ook een vrouw van Staal. En breken? Dat doe ik niet.

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?