Gezocht: Pop art voor in het straatbeeld!

-

Kijk dit gezellige roze object dat zelfs nog extra versierd zou kunnen worden door leuke, jonge, diverse kunstenaars. Het zou stedelijke pleinen sier en kleur geven. Het zou de talk of the town zijn. Toeristen zouden er foto’s van nemen. Jonge meiden met Instagram-accounts zouden er mee poseren, er hun TikTok-dansjes mee doen. Het zou een Engelse cannabistoerist in zijn paddotrip ernstig verwarren. En het zou zorgen voor een geëngageerd gesprek met een vreemdeling op straat.

Eén probleem: het is er niet.
Dit object, dat een vrolijk roze beeldhouwwerk zou kunnen zijn, steeds in andere versies verschijnend, misschien zelfs andere materialen en kleuren, is namelijk de Lapee, het eerste industrieel geproduceerde, urinoir dat te gebruiken is door mensen met een vulva. Bedacht en uitgevoerd door de Franse architect Gina Périer en haar businesspartner Alexander Egebjerg. Wat een uitvinding!

Het zou dubbele boetes voor wildplassen en schending van de openbare zedelijkheid voorkomen, ongemakkelijke situaties op zoek naar een WC, die in covid days alleen in een politiebureau of thuis gebruikt kan worden, maar in een gewone wereld ook niet altijd goed of gratis te vinden is. Het zou een prachtige zuster van “De Krul” zijn, waar de Dolle Mina’s 50 jaar geleden al om vroegen. 

Wat een kansen, wat een opties, wat een podium voor openbare kunst.

De toekomst is roze. Althans, dat hoop ik.

 

 

 

 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish