‘Het ultieme doel: gratis menstruatieproducten voor iedereen die menstrueert’

Een meerderheid van de Tweede kamer wil dat menstruatieproducten gratis worden voor mensen met een laag inkomen. De regering vindt dat arme menstruerende mensen ook recht hebben op tampons en maandverband. Dit is een stap in de goede richting, maar waarom maken we menstruatieproducten niet gewoon gratis voor iedereen, net zoals in Schotland?

Toen ik op kamers ging moest ik voor mijn eigen eten, drinken en producten zorgen. En zoals elke maand brak de fantastische dag weer aan: mijn menstruatie begon. Aan het voorraadje tampons dat ik vanuit mijn ouderlijk huis had meegenomen was een eind gekomen. Toen ik in de winkel menstruatie producten wilde kopen kwam ik er pas achter hoe duur die krengen zijn. Uit verzet scande ik mijn menstruatieproducten nooit bij de zelfscan, gelukkig hebben ze mij daar nooit op betrapt. Ik besef mij nu goed dat dit een overtreding is en dat dit natuurlijk niet netjes is, maar op dat moment voelde het als een feministisch-activistische move. Maar het liet mij wel beseffen dat het eigenlijk heel gek is dat we moeten betalen voor menstruatieproducten. Vooral als je later niet eens kinderen wilt en dat menstrueren meer een last is voor je.

Ik vind dat wij een voorbeeld mogen nemen aan Schotland. Vooral in deze tijden is het belangrijk dat we omkijken naar de mensen om ons heen. Veel mensen kunnen tegenwoordig niet rondkomen- elke cent telt. Daarom is het al een goede stap dat bewoners met een laaginkomen gratis menstruatie product krijgen. Maar het ultieme doel: gratis menstruatieproducten voor iedereen die menstrueert.

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?