Hand in hand met mijn hoofdpersonage

Ik zit aan mijn bureau, mijn laptop starend naar mijn ogen en mijn ogen starend naar mijn laptop. Ik voel me wegzinken. Weg in het boek dat openstaat. Weg in mijn eigen geschreven woorden. Mijn hand grijpt naar de hand van de hoofdpersonage en we pakken elkaar stevig vast. Langzaam maar zeker worden we een.

Ik ben mijn hoofdpersoon. Haar ogen zijn nu mijn ogen, haar lippen zijn nu mijn lippen. Wat zij zegt, zeg ik. De woorden zwemmen door mijn hoofd, een voor een belanden ze op het scherm van mijn laptop. Ik zit nog steeds in mijn kamer maar het voelt alsof ik door de straten van Chicago loop, zoals beschreven wordt in mijn boek. Ik ruik de verse hotdogs, de frisse drankjes en het herfst briesje.

De realiteit om me heen vervaagt. Ik loop door een wereld die niet bestaat met een grote glimlach op mijn gezicht. Hier ben ik het liefst. Een plek waar ik bepaal of iemand naar me kijkt, waar ik bepaal wat er gezegd word en wie erin voor komt. Ik laat mensen komen en gaan, zonder enige moeite. Het leven hier is een stuk makkelijker, het is fijn om even niet te leven in de realiteit maar in mijn eigen zwembad van woorden.

Als ik die avond zin heb om naar Schotland te reizen, dan doe ik dat. Van Chicago vlieg ik naar Schotland. Het is koud, het regent en mijn haar geniet van elke druppel water. De wolken staan laag, de bladeren waaien uit de bomen en ik voel me goed. Ik vaar over lange wateren en geniet van de bergen om me heen en de wolken die laag hangen. Ik doe mijn ogen dicht en neem een diepe hap adem. Het ruikt naar nat gras en zeewater.

Er is altijd een moment dat mijn vingers het toetsenbord verlaten en ik de hand van mijn hoofdpersonage loslaat. Nu is ze alleen nog maar een persoon beschreven in woorden. Ik knipper een paar keer om zeker te weten dat ik er echt nog ben. Mijn laptop gaat voor die dag dicht. Het is tijd om wat te gaan eten. Mijn hoofdpersonage wacht geduldig. Morgen grijp ik haar hand weer vast en neemt ze mij opnieuw mee in mijn zwembad van woorden.

Gerelateerd

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?