Hand in hand met mijn hoofdpersonage

Ik zit aan mijn bureau, mijn laptop starend naar mijn ogen en mijn ogen starend naar mijn laptop. Ik voel me wegzinken. Weg in het boek dat openstaat. Weg in mijn eigen geschreven woorden. Mijn hand grijpt naar de hand van de hoofdpersonage en we pakken elkaar stevig vast. Langzaam maar zeker worden we een.

Ik ben mijn hoofdpersoon. Haar ogen zijn nu mijn ogen, haar lippen zijn nu mijn lippen. Wat zij zegt, zeg ik. De woorden zwemmen door mijn hoofd, een voor een belanden ze op het scherm van mijn laptop. Ik zit nog steeds in mijn kamer maar het voelt alsof ik door de straten van Chicago loop, zoals beschreven wordt in mijn boek. Ik ruik de verse hotdogs, de frisse drankjes en het herfst briesje.

De realiteit om me heen vervaagt. Ik loop door een wereld die niet bestaat met een grote glimlach op mijn gezicht. Hier ben ik het liefst. Een plek waar ik bepaal of iemand naar me kijkt, waar ik bepaal wat er gezegd word en wie erin voor komt. Ik laat mensen komen en gaan, zonder enige moeite. Het leven hier is een stuk makkelijker, het is fijn om even niet te leven in de realiteit maar in mijn eigen zwembad van woorden.

Als ik die avond zin heb om naar Schotland te reizen, dan doe ik dat. Van Chicago vlieg ik naar Schotland. Het is koud, het regent en mijn haar geniet van elke druppel water. De wolken staan laag, de bladeren waaien uit de bomen en ik voel me goed. Ik vaar over lange wateren en geniet van de bergen om me heen en de wolken die laag hangen. Ik doe mijn ogen dicht en neem een diepe hap adem. Het ruikt naar nat gras en zeewater.

Er is altijd een moment dat mijn vingers het toetsenbord verlaten en ik de hand van mijn hoofdpersonage loslaat. Nu is ze alleen nog maar een persoon beschreven in woorden. Ik knipper een paar keer om zeker te weten dat ik er echt nog ben. Mijn laptop gaat voor die dag dicht. Het is tijd om wat te gaan eten. Mijn hoofdpersonage wacht geduldig. Morgen grijp ik haar hand weer vast en neemt ze mij opnieuw mee in mijn zwembad van woorden.

SHARE THIS ARTICLE

RECENT POSTS

Gerelateerd

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor

Lees meer »

In gesprek met pioniers!

Is er een verschil tussen de mannelijke blik en de vrouwelijke blik? Wat maakt iemand een pionier? Op zondag 10 maart gaat oprichter Cathelijne Blok oa hierover in gesprek met fotografen Maria Fialho en Diana Blok in het Nationaal Archief in Den Haag. Tijdens dit gesprek staan thema’s als carrières,

Lees meer »

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?