Het begrip “vrijheid” zet bij mij altijd weer goed de breinradartjes in gang

-

In Amsterdam Oost, de Platanenstraat om precies te zijn, verrezen onlangs tien grote muurschilderingen (10x15m). Amsterdam Oost is het stadsdeel met de grootste culturele diversiteit en daarom werden tien internationaal gewaardeerde kunstenaars gevraagd deze te verzorgen.

Het PIECE op de foto werd toevallig gemaakt door het nederlandse duo Studio Giftig en het staat voor vrijheid. De duiven geven de vrijheid van de stad Amsterdam weer.

Het begrip “vrijheid” zet bij mij altijd weer goed de breinradartjes in gang. Wat betekent het precies? Wij leven in een vrij land, maar is iedereen die hier woont daadwerkelijk vrij? (Los van gedetineerden uiteraard). Maar doe jij bijvoorbeeld echt wat je wilt en waar je zelf in gelooft? We worden door onze opvoeding en alles wat we verder meemaken, wie we tegenkomen, behoorlijk beïnvloed en soms ook beperkt. Voor velen weegt de mening van anderen zwaar en leven daardoor naar verwachtingen. Ben je dan echt vrij? Is het gevoel van vrijheid aan te leren? Denk er maar eens over na, wat betekent vrijheid voor jou? En ben jij vrij?

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish