Het is niet niets, gezien worden als de afvallige

Het is dag 28 in quarantaine en elke nieuwe dag is een andere die mij verdrinkt in gedachtes. Met nog een kop thee breng ik de tijd door. De combinatie van brandnetel, munt en gember zal me nooit te veel worden. De stukjes gember kunnen af en toe nogal pittig zijn, maar toch laat ik ze niet liggen aan het eind van elke kop. Geleerd van mijn lieve vriendin.

Terug naar mijn gedachtes, het zijn er enorm veel. Waar zal ik beginnen? Bij dag 1 van quarantaine? Bij dag 1 van de afgelopen 28 vervelende dagen? Laat ik dat maar doen! Ik nam een groot besluit, ik deed mijn hoofddoek af. Misschien niet het juiste moment, want een paar uur later kwam minister president Rutte op tv met de boodschap om zoveel mogelijk binnen te blijven. Het afdoen van mijn hoofddoek veroorzaakte aardig wat ophef binnen mijn gezin. Het is niet niets, gezien worden als de afvallige.

Op social media ontving ik vele reacties. Mensen uitten hoe trots ze waren, maar ook werd er kritiek geleverd en dit kwam toch wel harder aan dan verwacht. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door de gemeenschap. De volgende dag kreeg ik een appje en dat luidde als volgt: “Ik hoorde dat je helemaal van het pad af bent? Hoofddoek af, uit huis, een neuspiercing en drugs gebruik? Even checken of het wel goed gaat.” Even checken of het wel goed gaat; even checken of het allemaal eigenlijk wel waar is. Ik raakte in paniek en begon te piekeren. Verschillende scenario’s kwamen in me op en speelden zich af, wat zou de volgende roddel kunnen zijn? Wat als dit beland bij een familielid? Is dit hoe mensen reageren als iemand een eigen keuze maakt? Mijn paniek sloeg na een week om in woede. Waarom kon ik niet mijn eigen keuzes maken zonder dat ik meteen werd gezien als de afvallige, de zondaar, de gekke gestoorde vrouw die absurde beslissingen neemt.

Ik zit nog 55 dagen in quarantaine. 55 dagen om de vragen die ik heb te beantwoorden. Met mijn vertrouwde kop thee aan mijn zijde van wie ik de stukjes gember, ondanks hun smaak, aan het eind van elke kop weet op te krijgen

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?