Het is niet niets, gezien worden als de afvallige

Het is dag 28 in quarantaine en elke nieuwe dag is een andere die mij verdrinkt in gedachtes. Met nog een kop thee breng ik de tijd door. De combinatie van brandnetel, munt en gember zal me nooit te veel worden. De stukjes gember kunnen af en toe nogal pittig zijn, maar toch laat ik ze niet liggen aan het eind van elke kop. Geleerd van mijn lieve vriendin.

Terug naar mijn gedachtes, het zijn er enorm veel. Waar zal ik beginnen? Bij dag 1 van quarantaine? Bij dag 1 van de afgelopen 28 vervelende dagen? Laat ik dat maar doen! Ik nam een groot besluit, ik deed mijn hoofddoek af. Misschien niet het juiste moment, want een paar uur later kwam minister president Rutte op tv met de boodschap om zoveel mogelijk binnen te blijven. Het afdoen van mijn hoofddoek veroorzaakte aardig wat ophef binnen mijn gezin. Het is niet niets, gezien worden als de afvallige.

Op social media ontving ik vele reacties. Mensen uitten hoe trots ze waren, maar ook werd er kritiek geleverd en dit kwam toch wel harder aan dan verwacht. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door de gemeenschap. De volgende dag kreeg ik een appje en dat luidde als volgt: “Ik hoorde dat je helemaal van het pad af bent? Hoofddoek af, uit huis, een neuspiercing en drugs gebruik? Even checken of het wel goed gaat.” Even checken of het wel goed gaat; even checken of het allemaal eigenlijk wel waar is. Ik raakte in paniek en begon te piekeren. Verschillende scenario’s kwamen in me op en speelden zich af, wat zou de volgende roddel kunnen zijn? Wat als dit beland bij een familielid? Is dit hoe mensen reageren als iemand een eigen keuze maakt? Mijn paniek sloeg na een week om in woede. Waarom kon ik niet mijn eigen keuzes maken zonder dat ik meteen werd gezien als de afvallige, de zondaar, de gekke gestoorde vrouw die absurde beslissingen neemt.

Ik zit nog 55 dagen in quarantaine. 55 dagen om de vragen die ik heb te beantwoorden. Met mijn vertrouwde kop thee aan mijn zijde van wie ik de stukjes gember, ondanks hun smaak, aan het eind van elke kop weet op te krijgen

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?