Het leven is gewoon meegaan met de stroming

Heel toevallig kwam er van de week een magazine door mijn brievenbus. Op de cover stond mijn retail director met haar zoontje van 3 maanden. ‘’Zolang je plezier maakt en geniet, kun je heel veel aan’’. Ik wist direct waar dit over ging en ik voelde het enorm.
Mijn retail director is de afgelopen tijd een groot voorbeeld voor mij geweest. Ze heeft mij veel tips meegegeven en was een enorme steun toen ik te horen kreeg dat ik endometriose had. In dit blad stond een hartverwarmend interview over haar verhaal en de complicaties van zwanger worden. Heel stom, maar soms geven zulke momenten mij enorm veel motivatie. Er is zoveel mogelijk vandaag en dit moet ik blijven onthouden.

We zijn aan het einde van het jaar gekomen en ik kijk er zo anders op terug. Ik houd niet van goede voornemens die pas beginnen vanaf 1 januari, maar het liefst zou ik willen dat dit jaar nu voorbij was. Ik wil dat het 2020 is en ik kan zeggen: alles voelt nu zoveel beter, niks is te vergelijken met vorig jaar. Van darm en rugklachten tot een hormoon-behandeling, een overspannen lichaam, galstenen en oververmoeidheid. Het voelt als een domino-effect op mijn lichaam. En het moment dat je lichaam loslaat en accepteert dat er veranderingen nodig zijn, valt het allemaal op zijn plek.

That boring life, waarbij een week als een takenpakket voelt. Ik drink geen alcohol meer, ik eet enorm aangepast, zit in therapie, loop bij een fysiotherapeut en doe wekelijks ademhalingsoefeningen en yoga. Het is gewoon opnieuw naar school gaan voor een gezondere versie van jezelf, waar ook alleen ik de lerares en de leerling kan zijn. Alles gaat op geleide van pijn en grenzen en alleen ik kan die aangeven.

Gelukkig is een operatie nog niet ter sprake, kan het onderhouden worden en kun je veel doen met een dieet. Er zijn mensen die mij hiermee kunnen helpen, maar in mijn hoofd heeft het er soms heel anders uitgezien. Ik vind het moeilijk om er mee om te gaan, met mijn gedachtes. Maar ik blijf onthouden dat ik mezelf niet moet vergelijken met andere. En het opschrijven helpt ook met het verwerkingsproces. Dit hoort bij mij, soms een week helemaal niks doen en soms een week met alle energie die ik heb er het beste van maken. Deze pieken en dalen zijn mijn uitdagingen en hoe cliché ik het ook vind klinken, dat zullen mijn goede voornemens zijn.

Volgend jaar heb ik weer een echo en dan moet ik vanuit daar een plan gaan maken op basis van hoe het ervoor staat. Of ik zwanger kan worden, hoelang ik nog zwanger kan worden en of ik mijn eitjes misschien zou moeten laten invriezen. Ook al vind ik het moeilijk, ben ik ook blij dat dit nu allemaal gebeurt. Ik ben 29 jaar oud en ik kan er nu nog veel aan doen. Het leven is gewoon meegaan met de stroming, maar natuurlijk wel op een fancy opblaas-donut met een virgin mojito (for now).

Happy new year, happy new me.

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?