Het Parool

-

Fotograaf Carly Wollaert portretteert wekelijks mensen die met hun persoonlijke stijl de straten van Amsterdam kleur geven. Deze week: Cathelijne Blok (30): ‘Vrienden kunnen aan het gerinkel van mijn sieraden horen dat ik eraan kom.’

Wie Cathelijne Blok (30), oprichter van The Titty Mag, een online feministisch kunstcollectief waarmee een dialoog gecreëerd wordt door middel van creativiteit.
Waar Spuistraat

Wat heeft u aan?

“Een blouse van ontwerper Sjaak Hullekes. Hij heeft kleding van het Leger des Heils opnieuw geverfd en verkocht de stukken voor maximaal 40 euro. De sneakers zijn van Fila, de broek en vegan leren jas van de T.I.T.S. Store. De tas is van de kinderafdeling van Bellerose en de broche van Bas Kosters.”

Hoe zou u uw stijl omschrijven?

“Een gemoderniseerde hippie van 2019. Ik trek niet zomaar iets aan, anders voel ik mij niet comfortabel. Mijn signature look is rode lippenstift en heel veel sieraden. Mijn vrienden kunnen aan het gerinkel al horen dat ik eraan kom.”

Wat voor shopper bent u?

“Ik graai heel graag in de kast van mijn moeder, oudtante en oma. Hoe tof is het als je iets een tweede of derde leven kunt geven en het verhaal door kunt vertellen. Ik draag bijvoorbeeld een jurk van mijn oma die zij bij een chique bal droeg, of een jurk die ze droeg toen ze begon te daten met mijn opa.”

Is uw stijl veranderd door de jaren heen?

“Ik ben veel bewuster geworden en koop veel duurzamer in. Ik vind het fijner één stuk te hebben waar ik heel lang mee doe dan tien shirtjes die in de sale zijn, zoals ik vroeger misschien zou hebben gedaan.”

Wat betekent kleding voor u?

“Ik zie het echt als een vorm van zelfexpressie. Het zorgt ervoor dat ik mezelf kan zijn. Kleding is natuurlijk ook in principe een vorm van kunst en ik vind het interessant dat het een verhaal vertelt over de tijdgeest.”

Wie vindt u een toffe stijl hebben?

“Mijn oudtante. Alles is bij haar zo op kleur en print afgesteld dat het er waanzinnig uitziet. Er zijn ook drie mannen die ik te gek vind: nachtburgemeester Shamiro van der Geld, modeontwerper Bonne Reijn en artiest Ray Fuego.”

Share this article

Recent posts

Popular categories

Previous articleThe Holland Times
Next articleDe paarse vlinder

Recent comments

DutchEnglish