Hoe heb je feministische seks?

-

Wat is feministische seks? En hoe heb je dat dan? Deze vragen stonden centraal tijdens het gesprek tussen illustrator en auteur Flo Perry en onze Cathelijne Blok. Perry bracht onlangs haar eerste boek ‘How to have feminist sex’ uit. Afgelopen dinsdag legde ze in het Soho House Amsterdam uit wat dit volgens haar betekent.

Flo opende de avond met een korte presentatie, gevuld met humor en informatie over zichzelf en het boek. ‘How to have feminist sex’ geeft een uitgebreide uitleg over wat feministische seks nou echt is volgens haar. Ze geeft antwoord op deze vraag door middel van humor, eerlijkheid en vooral heel veel kleurrijke tekeningen (vooral van borsten). Cartoonachtige illustraties, met veel details en rode schaduwen helpen het nog duidelijker te maken.

Naar aanleiding van de presentatie hadden veel mensen vragen. Wat is feministische seks? Is dat niet ‘normaal’? En hoe kun je dit het beste bespreken met je bedpartner? Wat had Flo hierop te zeggen? Als ze iets belangrijk vindt, is het wel open communicatie. Daarmee kom je al een heel eind. Doorbreek de taboe en ga met elkaar in gesprek.
Niet iedereen was het met haar eens, waardoor er een respectvolle discussie ontstond. Iedereen kon zijn mening kwijt en aan het eind van de avond hoorden we zelfs iemand zeggen dat ze er anders naar keek dan een uur geleden.

Iedereen ging naar huis met dosis nieuwe informatie, gedachtes en inspiratie. Meer informatie over haar boek vind je hier. Wil je meer zien van Flo Perry, houd dan onze Sunday Scroll in de gaten!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish