Hoe vaak zeggen we tegen elkaar dat we trots zijn op de andere doelen die we hebben in het leven?

-

Ik had een paar jaar niet echt hele vast relaties. Dat was best leuk en voor mij ook belangrijk, omdat ik bezig was de richting van mijn leven te bepalen. Sinds kort is dat veranderd en ook dat is heel leuk. Maar er valt me ook meteen iets op. De reacties die volgen gaan verder dan het delen van oprechte blijheid, het is alsof ik op een extra punt geslaagd ben in mijn leven. Je krijgt nog net geen gefeliciteerd, maar het is wel een extra succesje op de lijst. Check.

Waarom behandelen we dit in godsnaam als een prestatie? Ik kan je vertellen dat ik zeer weinig heb gepresteerd om dit te bereiken. Ik ben letterlijk, maar echt letterlijk, op deze nieuwe man gevallen en, for some reason, vond hij dit niet net zo ongelooflijk awkward als ik. Well done me.

Hoe vaak zeggen we tegen elkaar dat we trots zijn op de andere doelen die we hebben in het leven? Een bloeiende carrière, een keuze voor je passie, een bijzondere investering, een avontuur aan gaan dat lang onmogelijk leek? We staan al lang ons mannetje. We weten dondersgoed hoe we ons kunnen laten horen, getooid met pussyhats en sterke leuzen schreeuwend. En daar ben ik ook onmetelijk van onder de indruk, want dat is een pas een prestatie. En toch vragen we dan de week erop weer aan elkaar of we nog wel met het mannetje zijn.

Succes betekent voor iedereen iets anders, maar zullen we dat succes dan ook verbinden aan dat individu. Aan de persoonlijke dingen die worden bereikt in dat leven en elkaars persoonlijke ontwikkeling stimuleren? In plaats van het te hangen aan lijstjes met door de maatschappij opgelegde succesmomenten? Kunnen we aan elkaar vragen wat maakt jou op dit moment heel gelukkig? Wat heb je deze week gedaan waar je echt trots op bent? En niet hoe gaat het en willen jullie nu een baby?

Natuurlijk mogen we dingen die ons gelukkig maken vieren in het leven en is trots zijn op je partner en eventueel je kinderen heel belangrijk, maar kunnen we eens stoppen met het hebben ervan als succes te betitelen. En als we dan toch bezig zijn, dan zou ik graag de bad-ass business woman shower in het leven willen roepen. Want een sterk individu zijn zonder trouwerij of babies is zeker evenveel cadeautjes en champagne waard.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish