Hoe verklaar jij het zonlicht op onze bol, die frisse zomerwind of kakelende vogeltjes op je balkon?

-

Woman.

Buffy the Vampire Slayer, Roald Dahl’s heksen of Charmed, ik was eraan verslaafd. Het mysterieuze en ongrijpbare maakt het thema hekserij in deze shows aantrekkelijk, terwijl het in het algemeen slechte maar vermakelijke tv was. Ja misschien waren bovenstaande titels je gemiddelde Amerikaanse sitcom, maar toch hadden deze iets anders. Je kon namelijk even je gedachten laten afdwalen naar iets wat je niet kon verklaren.

Het klinkt misschien als een slap sprookje, maar toch het is en blijft aantrekkelijk aan mysterie. Want iets met je handen laten verschuiven of met een simpele blik in vuur en vlam zetten, was in Charmed net zo normaal als koffie zetten. Terwijl ik me elke dag buig over simpele en soms lastige dingen als belastingaangifte, opruimen of ruzies voorkomen, is het soms heerlijk te denken dat je met een bovennatuurlijke kracht dit allemaal kan rechtzetten.

Alleen dat bovennatuurlijke is dat echt zo ver weg of nep? Want even eerlijk, hoe verklaar jij het zonlicht op onze bol, die frisse zomerwind of kakelende vogeltjes op je balkon? Veel dingen uit het dagelijks bestaan kan je wetenschappelijk verklaren, maar soms blijft het een mysterie en juist dat maakt het leven zo aantrekkelijk.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish