“If a man talks shit, then I own him nothing.”.

“If a man talks shit, then I own him nothing.”.
Dit is een zin die ik heb geleerd van mijn grote vriendin, Taylor Swift. Ja, ik ben fan van Taylor Swift. Nee, niet een fan van haar verleden met white feminism. Dat is een cancel for sure.
Deze keer wil ik mijn lijstje van alles wat ik cancel in mijn leven delen met jullie. Waarom? OMDAT HET KAN! Super rebels toch, mijn protest? Houd in gedachte aub, dat ik een Taurus sun, Leo moon en rising Virgo ben, FYI.
Dus bij deze:
Angel-Rose’s protest/cancel list with side notes!
 • Sinds mijn 13e ben ik fan van Lady Gaga. Dankzij A star is Born is het minimaal nu, maar áltijd moest ik uitleggen waar ik fan was van dat “rare mens”. Een keer werd ik op twitter door een meisje van mijn middelbare school, “dat rare gaga kind genoemd”. I am a free bitch, baby.
 • Uitleggen waarom ik een obsessie heb met Kanye west, het is een liefde-haat relatie.
 • Uitleggen waarom Kanye West én Taylor Swift luister. Dat blijft een beetje ongemakkelijk.
 • Mensen die links van de roltrap blijven stil staan. Wie wil er een keer samen met mij hiertegen protesten op Utrecht centraal?
 • Mensen die praten in de stilte coupé van de trein én dan mij boos aankijken als ik er iets van zeg.
 • Ja, zwarte piet is racisme. Nee, “het is traditie”-excuses werken niet.
 • Mannen, voornamelijk witte mannen: Ik ben niet exotisch door mijn uiterlijk. Wie heeft dit bedacht???
 • De Gouden Eeuw zien als een mooie prestatie voor de Nederlandse geschiedenis. Sinds wanneer is mensen vermoorden, beroven en mishandelen een prestatie? Er zou veel meer educatie moeten zijn over het Nederlandse slavernij verleden op scholen. Een keer zei iemand tijdens de les dat terugkijken naar de zwarte pagina`s van de geschiedenis niet relevant is. Ik ben daarna naar huis gegaan.
 • Veel mensen denken dat je verandert door medicatie voor mentale ziekte. Nee, ik voel mij rustiger waardoor ik júíst meer mijzelf ben.
 • Mensen die geen empathie hebben, omdat ze niet iemands privé leven kennen. Je hoeft niet alles te weten over iemand om begrip te hebben.
 • Witte mensen die “The N word” gebruiken, zelfs als het voorkomt in muziek en je zingt mee.
 • Geen openheid voor de LGTBQIA+ gemeenschap. Je bent nooit te oud om iets te leren, als je vragen hebt aan iemand die deel hiervan is, do it with class.
 • De dieven die constant mijn fiets stelen. Karma bestaat!
 • De blikken van witte mensen naar mij gericht, verwachten dat ik wel een scherpe reactie zou hebben op een opmerking die discriminerend of racistisch is, tijdens de les bijvoorbeeld. Waarom zeg iemand anders er niet iets van? Dat mag hoor.
 • Hip hop/Black Culture is geen trend.
 • Een cancel uit 2018 en 2019, Takashi 69.
 • Mensen die bevestiging vragen om te horen dat hen een goede bil heeft. Ja, mijn billen zijn niet klein, ik weet het.
 • Mooie BH’s in een grote cupmaat zijn super duur. Hallo, ik ben een studente.
 • Therapie volgen is geen taboe. Oprecht, ik zou iedereen aanraden om een keer een sessie te volgen.
 • Mensen die verrast zijn dat ik zo goed Nederlands spreek. Dat mag ook wel als ik Nederlandse ben, sinds mijn geboorte. Niet alle Nederlanders zijn wit.
 • De vragen over dat strijden voor gelijkheid geen trend is. CANCEL HUGE CANCEL
 • Het overmatige gebruik van avocado’s. Zoek maar eens op hoeveel stukken groen zijn verwaarloost door ons over consumptie. Zie avocado’s als een traktatie.
 • Over avocado’s gesproken, eetrijpe avocado’s bij de supermarkt. 95% kans dat je ze niet de dag zelf kan opeten.
Last but not least:
Dit is een populaire vraag in mijn leven:
Wat kan je later worden met jouw kunst opleiding?
Just don’t.<

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?